1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. “Türkiyelileri, Katarlıları, Suudileri Kaçırın!”
“Türkiyelileri, Katarlıları, Suudileri Kaçırın!”

“Türkiyelileri, Katarlıları, Suudileri Kaçırın!”

Lübnan ve Suriye sınırında bulunan Arsal kasabasında çatışmalar yoğunlaştı. Diğer taraftan bölgede yeni adam kaçırma vakaları meydana geldi.

09 Eylül 2014 Salı 11:33A+A-

Lübnanlı bir televizyon programı yapımcısı attığı tweetle Lübnan'da yaşayan Türkleri hedef gösterdi. IŞİD tarafından kaçırılan ikinci askerin de öldürülmesinin ardından tweet atan yapımcı ''Şehit Abbas'ın yakınları, Türkleri, Katarlıları, Suudileri kaçırın. IŞİD'in patronları ile müzakere edin. Ancak böyle Abbas'ın arkadaşlarına (rehin askerler) yardım edebilirsiniz'' dedi.

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre Türkiye Büyükelçiliği durumdan haberdar. Şu an için Lübnan'da yaşayan Türkiye vatandaşlarına yönelik ciddi bir tehdidin bulunmadığı belirtiliyor. Ancak uzun vadede kaçırılan Lübnan askerlerinin serbest bırakılmaması durumunda, ülkedeki Türkiyelilere yönelik bir tehdit oluşabileceği kaydediliyor.

Lübnan bakanlar kurulu bugün bir toplantıyla durumu ele alacak. Gündemde hem askerler hem de artan gerginlik olacak. Toplantı sırasında IŞİD tarafından kaçırılan askerlerin aileleri de protesto gösterisi düzenleyecek.

Lübnan'ın doğusuna 5 roket atıldığı, Suriye sınırındaki Arsal'da Lübnan askerleri ile Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında çatışma çıktığı bildirildi. 

Lübnan'ın emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin doğusunda Hizbullah'ın etkin olduğu bazı beldelere 5 roket düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi.

Söz konusu roketlerin Arsal çevresinden veya Suriye topraklarından atılmış olabileceği kaydedildi.

Öte yandan akşam saatlerinde Arsal kasabasında Lübnan askerleri ile Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında çatışma çıktığı belirtildi. 

Arsal kasabasında daha önce de Lübnan ordusu ile aralarında Nusra Cephesinin de bulunduğu Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 5 gün süren şiddetli çatışmalar yaşanmış, onlarca silahlı Suriyeli ile 17 Lübnan askeri hayatını kaybetmiş,  86 asker yaralanmış 20'den fazlası da kaçırılmıştı.

KARŞILIKLI ADAM KAÇIRMA VAKALARI YAŞANIYOR

Lübnan'da karşılıklı kaçırmalar başladı. Lübnan askerlerinin rehin alındığı Arsal kasabasında yaşayan bir kişi kaçırıldı. Bunun üzerine kaçırılan adamın oğlu 7 kişiyi kaçırdı. İlerleyen saatler bu 7 kişi iyi niyet göstergesi olarak serbest bırakıldı. Aile diğer taraftan bölgedeki bir yolu da trafiğe kapatmıştı. Aile kapatılan yolun da bugün öğle saatine kadar açık tutacağını ve kaçırılan adamın serbest kalmasını bekleyeceklerini kaydetti.

Başka bir olayda da iki kişi kaçırıldı. Bunların askerler karşılığında takas yapılmak için kaçırıldığı sanılıyor.

 

HABERE YORUM KAT