1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Türkiye'den Gazzeli Öğrencilere Burs İmkanı
Türkiye'den Gazzeli Öğrencilere Burs İmkanı

Türkiye'den Gazzeli Öğrencilere Burs İmkanı

Türkiye hükümetinin, Gazze'deki Filistinli öğrencilere sağlayacağı burs için mülakatların başladığı bildirildi.

03 Haziran 2016 Cuma 20:34A+A-

Türkiye hükümetinin, Gazze'deki Filistinli öğrencilere sağlayacağı burs için mülakatların başladığı bildirildi.

Başbakanlık tarafından Gazzeli öğrencilere burs sağlanması için oluşturulan heyetin başkanı Muhammet Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye hükümetinin Filistinli öğrencilere sağlayacağı burs için bu yıl Gazze'den 150'den fazla öğrencinin kabul edilebileceğini söyledi.

Burs başvurularında geçen yıllara oranla bir artışın olduğuna dikkati çeken Budak, Başbakanlığa bağlı uzmanlar tarafından Gazze'de gerçekleştirilen mülakat ile Filistinli öğrencilere Türkiye'de üniversite, yüksek lisans ya da doktora yapma hakkı verileceğini ifade etti.

Budak, Filistin'in, Başbakanlığın verdiği burslardan en çok faydalanan ülkeler arasında olduğuna ve Filistinli öğrencilerin her yıl Türkiye üniversitelerinde büyük başarı kaydettiğine işaret ederek, Türkiye'nin Filistinlilere her türlü hizmeti sunmak için elinden geleni yaptığını vurguladı.

Bursa hak kazanan öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra yurt temin edildiğini, ülkelerine gidiş geliş bileti ve sağlık giderlerinin de karşılandığını belirten Budak, üniversite öğrencisine yaklaşık 650, yüksek lisans öğrencisine 950, doktora öğrencisine ise bin 200 lira ödendiği bilgisini verdi.

Budak, bursa hak kazanan öğrencilerin isminin ise Ağustos ayında ilan edileceğini söyledi.

İslam Hukuku alanında doktora yapmayı planlayan 29 yaşındaki Esma Ebu Safiye de mülakat için heyecanla sırasını beklediğini ve bursa hak kazanmayı temenni ettiğini dile getirdi.

Safiye, "Türkiye'de eğitim; düşüncenin gelişmesine, yeni bir kültür kazanılmasına ve yeni ilimler öğrenilmesine yardımcı olur. Uzun vadede ise Gazze'nin kalkınmasına ve geliştirilmesine katkı sağlar." ifadesini kullandı.

Çevre Sağlığı alanında doktora programında eğitim almak isteyen 33 yaşındaki Samir Ebu Zer de "Gazze ablukası, akademik eğitimin geliştirilmesini olumsuz etkiliyor. Türkiye ilmi, teknik ve çevresel donanımıyla biliniyor. Bu uzmanlığın Türkiye'den alınması, gerek kişiye gerekse Gazze'de çevre sektörüne büyük faydalar sağlayacaktır." diye konuştu.

İslam hukuku alanında uzmanlaşmak isteyen 35 yaşındaki Ahmed Mesmah da burs hakkı elde edilmesiyle çok daha iyi akademik eğitime katkı sağlanacağı öngörüsünde bulunarak, böylece farklı kültürdeki akademisyenlerin tecrübelerinden ve eğitim metotlarından yararlanılacağını söyledi.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT