1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Türkiye’den Afganistan’a insani yardım
Türkiye’den Afganistan’a insani yardım

Türkiye’den Afganistan’a insani yardım

İHH Afganistan'a yapılan yardımların devam edeceğini belirten bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, "Afganistan’ın başkenti Kabil'e bağlı Haırhane bölgesinde yaşayan ihtiyaç sahibi 50 aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirdi." denildi.

27 Ağustos 2021 Cuma 17:20A+A-

HAKSÖZ HABER

İHH'nın Afganistan’da yaşanan son gelişmelerden en fazla siviller etkilendiği belirtilen basın açıklamasında, "Yıllardır savaş içerisinde olan Afganistan’da insani yardıma muhtaç kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı da 25 yıldır bölgede acil yardım, insani yardım, yetim, Ramazan ve Kurban çalışmaları gerçekleştiriyor." denildi.  

İHH İnsani Yardım Vakfı açıklamasında yapılan yardımların devam edeceğini belirterek, "Afganistan’ın başkenti Kabil'e bağlı Haırhane bölgesinde yaşayan ihtiyaç sahibi 50 aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtımlardan 300 kişi istifade etti. Buradaki ihtiyaç tespitlerimiz sürüyor. Tespitlerimizin tamamlanmasının ardından insani yardım çalışması gerçekleştirmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.  

Vakfın bölgedeki çalışmalarını yürüten İHH Kabil Ofis Sorumlusu Mücahit Kılıç da yapılan yardımların paketleme işlemlerin ardından sürdürüleceğini belirterek, “İHH olarak yardım çalışmalarımıza dün olduğu gibi bugün de devam ediyoruz. Kılıç, “Ekiplerimizin hali hazırda kumanya temini ve paketleme işlemleri devam ediyor. İkinci etapta 800 aileye daha kumanya dağıtımı planlıyoruz"  dedi.

 

ihh-afganistan-2.jpg

ihh-afganistan.jpg

 

HABERE YORUM KAT