1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Türkiye'de Staj Başvurusunda Yarın Son Gün
Türkiye'de Staj Başvurusunda Yarın Son Gün

Türkiye'de Staj Başvurusunda Yarın Son Gün

Yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının, Türkiye’de staj yapmak isteyenler için başvuruları 27 Nisan tarihinde başladı ve 15 Mayıs 2016 tarihinde sona eriyor.

14 Mayıs 2016 Cumartesi 14:31A+A-

T.C Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB), yurtdışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının, Türkiye'deki kamu sektörü ve sivil toplum kuruluşlarındaki iş alanlarını daha yakından tanımaları; ülkeleriyle olan bağlarının güçlendirmeleri ve Türkçe bilgilerini artırmaları maksadıyla Türkiye Stajları programı başlattı.

YTB resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, programdan yararlanarak Türkiye’de staj yapmak isteyenler için başvurular 27 Nisan tarihinde başladı ve 15 Mayıs 2016 tarihinde sona eriyor. Başarılı bulunan adaylar Türkiye’de Staj Yapılacak Kurumlar Listesi'nden tercih edecekleri kurumlardan birisine yerleştirilerek Temmuz ve Eylül ayları arasında 1 ay süreyle staj yapma hakkı kazanacaklar.

Staj süresince öğrencilerin konaklama masraflarının YTB tarafından karşılanacağı, öğrencilere yönelik eğitim ve kültür programları düzenleneceği bildirildi.

Programa başvuru şartları şu şekildedir:

T.C. vatandaşı veya Mavi Kart sahibi olmak,

Yurtdışında yükseköğretimine devam ediyor olmak (Lisans ve Yüksek Lisans) veya Lisans programından en geç 2015 yılında mezun olmak,

Ortaöğretimini yurtdışında tamamlamış olmak,

Son başvuru tarihi itibariyle 18-26 yaş aralığında olmak.

 Başvuru sürecinde aşağıdaki şartları taşıyan öğrencilere öncelik verilecektir:

Türkiye’de daha önce staj yapmamış olmak,

Staj sürecini sağlıklı bir şekilde yürütecek düzeyde Türkçe bilmek (Gerek görüldüğü takdirde mülakat yapılacaktır),

Akademik Başarı

Programdan yararlanmak isteyen adaylar http://www.ytb.gov.tr/turkiyestajlari/ sitesindenhttp://www.ytb.gov.tr/turkiyestajlari/ ayrıntılı bilgi alabilirler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT