1. HABERLER

  2. HABER

  3. RAPORLAR

  4. Türkiye’de Başkanlık Sistemi Tartışmaları (RAPOR)
Türkiye’de Başkanlık Sistemi Tartışmaları (RAPOR)

Türkiye’de Başkanlık Sistemi Tartışmaları (RAPOR)

SETA’dan Salih Bayram, Başkanlık Sistemi ve konu ekseninde dönen tartışmaları konu alan bir rapor hazırladı.

07 Ocak 2016 Perşembe 15:06A+A-

HAKSÖZ-HABER

SETA’dan Salih Bayram, Başkanlık Sistemi ve konu ekseninde dönen tartışmaları konu alan bir rapor hazırladı.

Rapor, 2010-2015 yılları arasında cereyan eden başkanlık sistemi tartışmalarında köşe yazarlarının başkanlık konusunu hangi argümanlar ve pozisyonlar üzerinden tartıştığını konu ediniyor.

“Türkiye’de Başkanlık Sistemi Tartışmaları – Algılar, Argümanlar ve Tezler” başlığı taşıyan 75 sayfalık raporu 2010-2015 yılları arasında cereyan eden başkanlık sistemi tartışmalarında köşe yazarlarının başkanlık konusunu hangi argümanlar ve pozisyonlar üzerinden tartıştığını konu edinmektedir. Bu uzun zaman dilimi içerisinde seçilen örneklem dâhilindeki ulusal gazetelerde yazan köşe yazarlarının başkanlık sistemine yaklaşımları, tutum değişiklikleri ve kullandıkları argümanlar rapor tarafından değerlendirilmektedir. 

Başkanlık sistemi kavramı etrafında süre gelen tartışmalar ve kafa karışıklıkları ile birlikte düşünüldüğünde bu raporun meseleyi daha iyi kavramaya dönük katkı sağlayacağı söylenebilir.

Ayrıca rapor gerek aktardığı veriler gerekse de ortaya serdiği sonuçlar itibariyle 1 Kasım 2015 seçimi sonrasında tekrar başlayan ve muhtemelen yeni anayasa tartışmalarında da gündemi işgal edecek olan sistem değişikliği tartışmaları bağlamında konuyla ilgilenenlere önemli katkılar sunacaktır.

Okurlarımız aşağıdaki linki tıklayarak raporu indirebilirler:

“TÜRKİYE’DE BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI – ALGILAR, ARGÜMANLAR VE TEZLER”

Raporun “İçindekiler” kısmını ilginize sunuyoruz:

a2814.jpga2815.jpga2816.jpg

 

HABERE YORUM KAT