1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Türkiye basını neden ikiyüzlü haber üretiyor!
Türkiye basını neden ikiyüzlü haber üretiyor!

Türkiye basını neden ikiyüzlü haber üretiyor!

Türkiye’deki medya için, ‘basının amacı, halkı doğru bilgilendirmektir’ tezi artık bir iddia olmanın ötesine geçemiyor. Sol seküler basından muhafazakar camiayı temsil ettiğini iddia eden basın araçlarına kadar her yerde manipülasyona başvuruluyor.

18 Aralık 2021 Cumartesi 18:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Katar’daki şirketinin marka tescillerini gerçekleştiren ASELSAN’ın, Katar’a satıldığı iddiaları sosyal medyaya göre yaşamını sürdüren kesimleri öfkeye sevk etti.

Birçok sol seküler haber kuruluşu özellikle de internet üzerinden haber yayını yapan medya organı, "Katar’ın ASELSAN’ı satın aldığı" yönünde haberleri sosyal medya üzerinden yayıma aldı.

Sosyal medyada yayımlanan haberlerin ardından Katar’ın, Türkiye’deki iktidar ile olan ilişkilerinden rahatsız olan kesimler Türkiye’nin ekonomik kriz içerisinde kamu mallarını satmaya başladığı yönünde manipülatif paylaşımlarda bulunmaya başladı.

Aynı medya kuruluşlarının haberlerinin başlıklarında kışkırtıcı bir dili tercih ettikleri görülürken, haber içeriklerinde ise haberin aslına dair detaylara yer vererek manipülasyona başvurduklarını kanıtladı.

Sol seküler ve Kemalist cenahın lokomotif gazetesi Cumhuriyet’in geçtiğimiz günlerde yayımlanan gazete küpürlerinde; Katar’a ASELSAN’ın satıldığı yönünde herhangi bir başlık veya içerik kullanılmadığı görülürken, internet sayfalarında ve sosyal medya hesaplarında ise “Resmen ilan edildi: ASELSAN ‘QATAR’lı oldu!” başlıkları attığı kayıt altına alındı. 

Medyanın bu ikiyüzlü tavırları için medya uzmanları, ‘belirli kesimler bu tarz haberler ile kasıtlı bir şekilde kışkırtılmaya çalışılıyor’ yorumunda bulundu. 

Daha önce de buna benzer birçok haber içeriği ve manipülasyon yöntemine başvurulduğu görülürken, ‘hukukun, medyanın internet alanında nasıl işletilmesi gerektiği’ soruları yeniden ağırlık kazandı.

 

cumhuriyet-gazetesi-aselsan-haberi.jpg

 

HABERE YORUM KAT