1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye tek adam rejiminden kurtulsun!
Türkiye tek adam rejiminden kurtulsun!

Türkiye tek adam rejiminden kurtulsun!

Cumhuriyet Gazetesi’nden Mehmet Ali Güller “tek adam rejiminden” şikayet ediyor!

14 Kasım 2020 Cumartesi 17:28A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalist çizgiye mensup isimlerden birisi olan Mehmet Ali Güller, tek adam rejiminden şikayet ettiği yazısında şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Muhataplarının aklıyla dalga geçercesine Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yaşandığını iddia ettiği şeyler üzerinden otoriterleşmeyi eleştirmiş kendince.

Kemalistlerde istifa sonrası görülmeye başlanan Berat Albayrak ‘hassasiyetinin’ dışavurumlarını içeren yazı, problemlemin isimlerde değil sistemde olduğunu söylüyor. Bir Kemalist bile Türkiye’de sistem eleştirisi yapabiliyor. Çok değişik bir ülkede yaşıyoruz gerçekten!

Damadın ‘tek adama’ isyanı! başlığını taşıyan yazı ekonominin düzelmesi için atılması gereken “üçüncü dünyacı” adımları kendi zaviyesinden izaha girişiyor. Sistemin problemin temel kaynağı olduğu konusunda Mehmet Ali Güller haklı ancak sorumluları yanlış yerde arıyor.

Yazısının sonunu da saydığı adımların “yapılabilmesi için Türkiye’nin “Tek Adam” rejiminden kurtulması gerekiyor!” şeklinde bitiren Güller, tek adam olduğunu iddia ettiği Erdoğan’ın üstündeki gerçek tek adamı ise görmezden geliyor. Sistemde problem varsa, rejimin banisi olan kişi ve ülkeyi mezardan yönetmeye çalışanların ideolojisi olan Kemalizm’den hesap sorulması gerekmiyor mu?

Kılıçdaroğlu CHP’sini bile “Ayasofya’nın camii olmasına ses çıkartmadı” diyerek eleştirecek kadar Atatürk devrimcisi(!) olan Mehmet Ali Güller’in buradaki çelişkileri görmesi mümkün değil herhalde. Zira ideolojik bağnazlık sadece gözleri kör etmiyor, mantığı da işlevsiz hale getiriyor!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum