1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye Tarihinin En Büyük Telekulak Skandalı
Türkiye Tarihinin En Büyük Telekulak Skandalı

Türkiye Tarihinin En Büyük Telekulak Skandalı

''Paralel yapı''nın telefon dinleme listesinin ortaya çıkmasının ardından olaya tepkiler büyüyor.

24 Şubat 2014 Pazartesi 13:05A+A-

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, "paralel yapı"nın telefon dinlemeleriyle ilgili olarak, "Bu büyük bir skandal, yani bir dosya bulmuşlar o dosyaya dinlemek istedikleri herkesin adını koymuşlar" dedi.

Cömert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "paralel yapı"nın telefon dinlemeleri kapsamında binlerce kişinin telefonunun dinlendiğini belirtti.

Cömert, şöyle devam etti: 

"Bu büyük bir skandal, yani bir dosya bulmuşlar o dosyaya dinlemek istedikleri herkesin adını koymuşlar. Binlerce kişiyi dinlemişler. Bu dosya kapsamında yaklaşık 7 bin kişiyi dinlemişler. Bu 7 bin kişinin yaklaşık 3 binini açıkladık. Muhtemelen devamı da gelecek. Bunların içinde çok çeşitli görüşlerden, mesleklerden insanlar var. Bir kere bakanlar var, çok sayıda gazeteci var, işadamı var. Onun dışında listeye bakınca kim olduğunu pek bilmediğimiz ama herhalde her biri maksatlı olarak dinlenmiş çok sayıda kişi var. Bu yargıdaki ve emniyetteki paralel örgütlenmenin çalışma tarzını ortaya çıkartıyor. Birtakım sonuçlara ulaşmak için bunların bir kısmı şantaj amaçlı yani birtakım görüşme kayıtlarını ortaya çıkarıp daha sonra siyasi veya başka maksatlar için kullanma amacı taşıyor."

Memur-Sen Başkanı Gündoğdu

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, dinlemeyi gerçekleştirenler hakkında işlem yapılması için yargıya başvuracaklarını belirtti.

Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Hukuk adına işlem yapılması için' diyeceğim ama hangi hukuk adına da sorusuna cevap bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Bunun İstanbul'da bir savcı marifetiyle olduğu anlaşılıyor. Verilen kaç savcı var Türkiye'de bu ve buna benzer işler yapan, ne zaman başladı, nerede sona erecek. Yargı görevine bu çirkinlikleri yapmayı sığdıranlar, nasıl olsa bir örgüt ismi uydururlardı herhalde. İsim dahil önce yapanlar, sonra ne için, sonra Türkiye'nin kaç yerinde, böyle kaç savcı var, kaç tane böyle paralel yaklaşım var. Bütün bunların ortaya çıkarılması lazım."

Prof. Dr. Sancar  ve Yazar Yalsızuçanlar

Adı dinlenen kişiler arasında yer alan Sancar, dinlemelerin kapsamlı bir planın kilit olayı olduğunu belirterek, "Paralel yapı, devlet veya devlet içinde bir gücün ülkede belli bir proje çerçevesinde bir faaliyet yürüttüğünün açık işaretidir. Bu sadece bir dinleme olayı değildir. Dinleme üzerinden kapsamlı bir planın adım adım yürütülmesidir" diye konuştu.


Yazar Sadık Yalsızuçanlar da dinlemelerle ilgili daha önce de haberlerin yayınladığına dikkati çekerek, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum