1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye solunun Ayasofya acısı bitmiyor!
Türkiye solunun Ayasofya acısı bitmiyor!

Türkiye solunun Ayasofya acısı bitmiyor!

BirGün, Ayasofya ile ilgili yapılan açıklamaları kendince çarpıtarak aktarıyor.

26 Ekim 2020 Pazartesi 20:19A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalistlerin Türkiye’de Müslümanlara ait olan bütün değerlerle sorunu olduğu artık malumun ilamı. En ufak meseleyi bile bire bin katarak toplumun gözüne sokmaya çalışan sol cenah aslında kendi çapını da ifşa etmiş oluyor.

Türkiye’deki baskı ve zulüm politikalarının sembolü olan Ayasofya Müzesi temmuz ayında aslı olduğu şeklinde ibadethaneye çevrilerek tekrardan camii haline getirildi. Bu durumun sembolik karşılığının fazlasıyla farkında olan sol-Kemalist medya eline geçen her fırsatla Ayasofya’nın aslına döndürülmesine karşı olan tepkisini gösteriyor.

BirGün, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi sürecinde normal olarak ortaya çıkan yeni ihtiyaçların (abdesthaneler, tuvaletler) faturasını kesmiş. Camiye çevrilmeseydi ortaya bu maliyet de çıkmayacaktı dercesine yazılan haberin sonunda Mimarlar Odası’ndan bir sorumluyla yapılan röportaj asıl niyeti ortaya çıkartmış. “Asıl tartışılması gereken konu yüzyıllardır ayakta olan bir kültürel mirasın camiye dönüştürülmesidir”  ifadelerini kullanan sorumlu kişimiz yüzyıllar boyunca Ayasofya’nın camii olduğunu unutmuş herhalde!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum