1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Türkiye: Kaddafi'nin Akıbeti Ders Olmalı
Türkiye: Kaddafinin Akıbeti Ders Olmalı

Türkiye: Kaddafi'nin Akıbeti Ders Olmalı

Dışişleri Bakanlığı, öldürülen Libya devrik lideri Muammer Kaddafi'nin akıbetinden ders alınması gerektiğini açıkladı.

21 Ekim 2011 Cuma 09:51A+A-

Türkiye, Libya’nın devrik lideri Muammer Kaddafi’nin yapılan operasyonlarda ölümünü "tarihi bir dönüm noktası" olarak değerlendirdi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu gelişmeyle Libya’da yeni bir dönem başlamıştır." denildi.

Bakanlıktan yapıla açıklamada, "Türkiye, Libya’da daha fazla kan dökülmesinin engellenmesi için Kaddafi’nin yakınlarının ve devrik Rejim mensuplarının biran önce adalete teslim olmalarını beklemektedir." ifadelerine yer verildi.

Muammer Kaddafi’nin ve kırk yılı aşkın süren otokratik rejiminin akıbetinin bölgede cereyan eden değişim ve demokratik dönüşüm hareketleri bakımından tüm boyutlarıyla dikkate alınması gereken acı bir ders teşkil ettiği belirtilen açıklamada, "Libya’daki bundan sonraki siyasi sürecin kişisel ihtiraslara, kin ve intikam hislerine kapılınmadan, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan kapsayıcı bir anlayışla; birlik ve beraberlik içinde tamamlanacağına olan inancımız tamdır. Türkiye, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu zorlu süreçte tüm imkânlarıyla dost ve kardeş Libya halkının yanında yer almaya ve her türlü desteği vermeye devam edecektir." denildi.

Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya Milli Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil ile bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi ve Erdoğan'ın "Libya halkının özgürlük, adalet ve demokrasi uğrunda verdiği haklı mücadelenin kesin bir zaferle sonuçlanmış olmasından duyulan memnuniyeti bildirdiği" kaydedildi. Abdülcelil'in ayrıca Türkiye'de meydana gelen PKK saldırıları sebebiyle başsağlığı dileklerini ilettiği, Türkiye’nin Libya halkına verdiği destekten dolayı şükranlarını sunduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum