1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. ‘Türkiye İsrail Zulmünü Dünyaya Haykırmaya Devam Edecek’
‘Türkiye İsrail Zulmünü Dünyaya Haykırmaya Devam Edecek’

‘Türkiye İsrail Zulmünü Dünyaya Haykırmaya Devam Edecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansının ofisinin de bulunduğu binayı vurmasına sert tepki gösterdi

05 Mayıs 2019 Pazar 10:59A+A-

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenledi.

İsrail'in AA ofisinin bulunduğu binaya hava saldırısı düzenlemesine Türkiye'den sert tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in Anadolu Ajansının Gazze ofisine yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz." dedi.

Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye ve Anadolu Ajansı, tüm bu saldırılara rağmen Gazze ve Filistin'in diğer bölgelerindeki İsrail terörünü ve zulmünü dünyaya haykırmaya devam edecektir"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Anadolu Ajansı binasının hedef alınması İsrail saldırganlığının yeni göstergesi. İsrail'in uyguladığı şiddet insanlığa karşı suçtur." dedi.

Cumhurbaşkanlığından İsrail'e sert tepki

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Gazze'deki ofisinin bulunduğu binayı İsrail'in vurması dolayısıyla Anadolu Ajansına "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Kalın, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail, yeni bir saldırganlık örneği göstererek Anadolu Ajansının Gazze'deki ofisinin bulunduğu binayı vurmuştur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Amacın İsrail'in yeni suçlarını örtbas etmek olduğu açıktır. Anadolu Ajansı'na geçmiş olsun."

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuyla ilgili değerlendirmesinde "İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde AA ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını en sert şekilde kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde AA ofisinin de bulunduğu binayı vurması dolayısıyla geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bakan Mustafa Varank, İsrail ordusunun AA ofisinin de bulunduğu binayı vurması dolayısıyla AA Genel Müdürü Kazancı’ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

HABERE YORUM KAT