1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Türkiye Futbol Federasyonu ile İlişiği Kesilenlerin Sayısı 114'e Ulaştı
Türkiye Futbol Federasyonu ile İlişiği Kesilenlerin Sayısı 114'e Ulaştı

Türkiye Futbol Federasyonu ile İlişiği Kesilenlerin Sayısı 114'e Ulaştı

Türkiye Futbol Federasyonu, aralarında hakemlerin de bulunduğu 114 kişinin kurumla ilişiğinin kesildiğini açıkladı.

04 Ağustos 2016 Perşembe 20:29A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) geçtiğimiz günlerde internet sitesinden yaptığı açıklamada aralarında hakemlerin de bulunduğu 94 kişinin kurumla ilişiğinin “federasyonun gördüğü lüzum üzerine” kesildiğini duyurdu.

TFF “Federasyonumuz, görülen lüzum üzerine 94 kişinin TFF ile ilişiğini kesmiştir. TFF ile ilişiği kesilen kişiler arasında klasman ve bölge hakem ve yardımcı hakemleri, İl Hakem Kurulu üyeleri ile ulusal ve bölgesel gözlemciler yer almaktadır.” açıklamasını yapmıştı.

Daha sonra ise 11 kişinin daha ilişiğinin kesildiği açıklaması gelmiş, bunlarla beraber sayı 105'e çıkmıştı.

Açıklamada “Federasyonumuz, görülen lüzum üzerine Temsilciler Kurulu'nun bir üyesinin istifasını kabul etmiş, müsabakalarda görev alan 10 temsilcinin ise kurumla ilişiğini kesmiştir. TFF ile ilişiği kesilen temsilciler arasında bir Üst Klasman Temsilcisi, bir Federasyon Güvenlik ve Akreditasyon Temsilcisi ile 8 klasman temsilcisi yer almaktadır.” denildi.

Perşembe günü ise sıra sağlık kuruluna geldi. 9 kişinin daha istifası kabul edildi.

TFF “Federasyonumuz, görülen lüzum üzerine Sağlık Kurulları'ndan (Sağlık Kurulu, Dopingle Mücadele Kurulu, Sağlık ve Performans İcra Kurulu ve Bölgesel Sağlık Birimleri) dokuz üyenin istifalarını kabul etmiştir.” açıklamasını yaptı.

TFF'de usûlen tüm kurullar istifa etmiş, “temiz” olan kişilerin görevlerine devam edeceği açıklanmıştı. Bu açıklamadan hemen sonra ise Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu’nun yerine eski başkanlardan Yusuf Namoğlu atanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT