1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye Esed’le toplantı ayarlayadursun muhalifler Esed saflarını parçalıyor
Türkiye Esed’le toplantı ayarlayadursun muhalifler Esed saflarını parçalıyor

Türkiye Esed’le toplantı ayarlayadursun muhalifler Esed saflarını parçalıyor

Heyet Tahrir el Şam'ın (HTŞ) bir kolu olan Cemaat el-Tevhid tarafından yapılan açıklamada bu hafta boyunca Esed milislerinin askeri noktalarına sızma operasyonları gerçekleştirildiği ve onlarca Esed milisinin öldürüldüğü belirtildi.

19 Ocak 2023 Perşembe 23:31A+A-

HAKSÖZ HABER

Esed’e bağlı karakollara baskın düzenleyen muhalif savaşçıların Esed ordusunu şaşkına uğrattığı ve onlarca kayıp verdiği ifade edildi.

Reuters'ın aktardığına göre muhalifler, ağır silahlarla düzenlediği saldırılar neticesinde Esed’a ait karakolları kullanılamaz hale getirdi. Tam sayıya ulaşılamazken saldırılarda 20’den fazla Esed militanının öldürüldüğü aktarıldı.

Esed rejimine bağlı SANA haber ajansı ise Suriye ordusunun saldırıları püskürttüğünü ve 12 saldırganı öldürüp yaraladığını iddia etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığına göre Ahrar el Şam da Suriye ordusuna karşı kendi operasyonlarını yürütmeye devam ediyor.

Avrupa basını Suriye’deki saldırıları haberleştirirken şu yorumlara yer veriyor: “Ankara ile Şam arasında Rusya'nın arabuluculuğunda sürmekte olan ve sahada büyük bir hoşnutsuzluk uyandıran yakınlaşmaya paralel olarak Suriye ordusuna yönelik saldırılar tüm cephelerde yoğunlaşıyor.”

İdlib’in yönetimini elinde bulunduran HTŞ, bu üçlü toplantılar geliştirilmeye devam ederken Esed rejimine ve destekçilerine karşı mücadeleye devam edeceğini yineledi.

Suriye hükümetiyle herhangi bir uzlaşma çabasına karşı, Suriye'nin Halep ve İdlib vilayetlerindeki farklı şehirlerde ‘görüşmelere karşı protestolar’ gerçekleştirildiği basına yansımıştı.

Muhaliflerin saldırıları hızla artmaya devam ederken, Esed rejimi ve Rusya askeri güçleri ikmal seferlerini arttırdı. İdlib ve Halep kırsalında bulunan kara birliklerini güçlendiren Putin ve kuklasının Türkiye’nin on yıllar sonra izlemeye başladığı politik manevraya karşı sahada aynı kalmayı sürdüreceğini ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum