1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Türkiye Barolar Birliği'nden İslam karşıtı bir dava daha!
Türkiye Barolar Birliği'nden İslam karşıtı bir dava daha!

Türkiye Barolar Birliği'nden İslam karşıtı bir dava daha!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin İslam Hukuku dersini zorunlu ders haline getirmesine karşı Türkiye Barolar Birliği dava açtı.

01 Şubat 2024 Perşembe 09:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Hukuk fakültelerinin kurulduğu günden beri Batılı hukukun kaynağı olarak görülen Roma hukuku dersi, fakültelerde zorunlu ders olarak okutuluyor ve hukukun mütemmiz cüzü olarak görünüyor. Bununla birlikte yine batı tandanslı bir çok ders ve anlayış hukuk fakültelerindeki eğitimde belirleyici bir rol oynuyor.

Buna karşın binlerce yıllık köklü geçmişi ve literal zenginliğiyle İslam Hukuku alanı halkı Müslüman olan ülkemizin hukuk fakültelerinde sürekli es geçiliyor.

Sosyal bilimler alanında Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi de bu sorunu ve boşluğu görmüş olacak ki isabetli bir kararla İslam hukuku dersini hukuk fakültelerinde zorunlu ders haline getirtiyor.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin İslam Hukuku dersini zorunlu ders haline getirmesine karşı Türkiye Barolar Birliği dava açtı. Normal şartlarda sıradan bir meslek örgütü olan ancak işlevi itibariyle Kemalizm'in muhafızlığına soyunan Türkiye Barolar Birliği, İslam ve Müslümanlar lehine ne varsa onun karşısında hizalanmayı varlık amacı olarak görüyorlar. İslam'ın her şeyine düşman olanların "İslam hukuku dersinden" nefret etmeleri olağan görülebilir ancak ilim ve bilgi düşmanlıklarının bu seviyeleri geldiğini görmek ibret verici!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum