1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türkiye Barolar Birliği, TİB'e Dava Açtı
Türkiye Barolar Birliği, TİB'e Dava Açtı

Türkiye Barolar Birliği, TİB'e Dava Açtı

Türkiye Barolar Birliği, mahkemenin sadece şikayetçi olunan hesapları kapatma yönündeki kararına rağmen Twitter'a erişimi tümden engelleyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na dava açtı.

24 Mart 2014 Pazartesi 15:03A+A-

Türkiye Barolar Birliği(TBB)'nden yapılan açıklamada Twitter'a erişimin tamamen engellenmesine yönelik yargı kararı olmadığı hatırlatıldı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı(TİB)'nın siteye erişimi engelleme işleminin hukuka aykırı olduğu savunuldu. TİB'in yetki gaspı yaptığı ve ifade özgürlüğünü engellediği de öne sürüldü. 

"TBB, TİB'in hukuka aykırı keyfi idari eyleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi'ne başvurmuştur."

Başvuru dilekçesinde, Twitter'a yönelik İstanbul'dan 3, Samsun'dan 1 mahkemenin verdiği "koruma tedbiri" kararlarına yer verildi. TBB, bu kararların hiçbirinde sitenin tamamına yönelik bir kapatma talebi olmadığını, şikayetçi olunan hesaplar için tedbir istendiğini belirtti. 

Dilekçede, Samsun'da verilen kararın "ihlâlin gerçekleştiği yayın, kısım ve bölümle sınırlı olarak içeriğe erişimin engellenmesine..." ifadelerini içerdiği belirtildi. 

Türkiye Barolar Birliği ayrıca kanunla varlığı sona eren Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosya devri dışında hiçbir işlem yapamayacağını, bu nedenle internet sitelerine erişimin engellenmesine karar verme yetkisinin olmadığını öne sürdü. 

İstanbul'daki mahkeme reddetti

TBB, TİB'in 20 Mart 2014 tarihinde yargı kararını gerekçe göstererek Twitter'a erişimi engellemesi üzerine ertesi gün, ilgili kararın kaldırılması için İstanbul 5.Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurmuştu. Mahkeme "herhangi bir erişimin engellenmesi kararının verilmediği" gerekçesiyle başvuruyu reddetmişti.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT