1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkçülüğe getirilen eleştiri rahatsızlık uyandırdı!
Türkçülüğe getirilen eleştiri rahatsızlık uyandırdı!

Türkçülüğe getirilen eleştiri rahatsızlık uyandırdı!

“Ne mutlu Türküm diyene!” sözlerini dağlara, taşlara ve hafızalara zorla kazıyan faşizan söylemlerin birkaç sene öncesine kadar unutulacağı düşünülürken Türkiye’deki siyasi ortaklıkların bu tarz ‘aşırılıkları’ yeniden peydah ettiği görülüyor.

02 Ocak 2023 Pazartesi 23:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Aşırı söylemlerinin ardında toplumsal birliktelik duygusunu ortadan kaldırmak isteyen Türkçülük propagandistlerinin, DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın haklı bir şekilde dile getirdiği eleştiriye karşı nefret kusan yorumlarda bulunması dikkat çekiyor.  

DEVA Partisi sosyal medya hesabı üzerinden Anayasa'nın 66. maddesinde yer alan, "Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür." ifadesinin değiştirilmesi gerektiği ifade edildi.

Ali Babacan’ın sözlerinden alınan bir paragrafı paylaşan DEVA Partisi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür vatandaşı hissetmesi, güçlü bir vatandaşlık anlayışının hakim kılınmasıyla mümkündür. Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz.” denildi.

Ali Babacan'ın açıklamaları kimi basın yayın organları ile sosyal medyada, "Babacan Türk vatandaşlığından rahatsız" şeklinde propaganda unsuru olarak haberleştirildi. 

Kafatasçı bir zihnin ürünü olan ‘Türkçülük’ söylemlerinin Türkiye’ye bugüne kadar kazandırdığı hiçbir şey olmazken, ısrarla bu ‘ötekileştirici’ söylemi Anayasal bir zorunluluk olarak dayatmanın makul bir tarafı kalmadığı görülmeli değil mi?

Ali Babacan'ın açıklamalarından derlenen mesajlarda Kürtçe anadil konusuna da değinilmesi dikkat çekti. Ali Babacan açıklamalarında, “Ortak ve resmi dilimiz Türkçeye ek olarak, eğitim ve öğretimde ‘anadilinin kullanılması ve geliştirilmesi hakkı’nı anayasal güvenceye kavuşturacağız.   Anadilinde eğitimin önündeki engelleri kaldıracağız.”  ifadelerine yer verdi. 

 

ali-babacan-turkculuk.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum