1. HABERLER

  2. HABER

  3. Türk Hava Kurumu Başkanı Gözaltında
Türk Hava Kurumu Başkanı Gözaltında

Türk Hava Kurumu Başkanı Gözaltında

THK Başkanı Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi "kurumda bazı usulsüz işlemler yapıldığı" iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

28 Ekim 2014 Salı 12:54A+A-

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, savcılığın talimatıyla "THK'da bazı işlemlerde usulsüzlük yapıldığı" iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis, THK Başkanı Osman Yıldırım ile bazı yakınları ve kurum çalışanlarının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili iki kişinin arandığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

THK BİNASINDA ARAMA YAPILIYOR

Türk Hava Kurumunda (THK) "bazı usulsüz işlemler yapıldığı" iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında THK Genel Başkanlığı binasında arama yapılıyor. Kurumun, Opera'daki binasına gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, bazı dosya ve belgeleri inceleyip örnekler alıyor.

Binanın önünde çok sayıda sivil polis aracı da bekliyor. Bu arada gözaltına alınan şüphelilerden bir kişi, polis eşliğinde aramanın yapıldığı yere getirildi. Şüphelinin, binaya girerken yüzünü kapattığı görüldü. Polisin binadaki arama çalışmaları sürüyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT