1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Turabi'nin Şehadeti İşgalcilerin Yeni Bir Cinayetidir"
"Turabi'nin Şehadeti İşgalcilerin Yeni Bir Cinayetidir"

"Turabi'nin Şehadeti İşgalcilerin Yeni Bir Cinayetidir"

Hamas işgal rejimini Filistinli esirlere yönelik saldırı ve ihlallerini sürdürmemesi yönünde uyardı.

05 Kasım 2013 Salı 21:03A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Nablus'a bağlı Surra beldesi sakinlerinden 22 yaşındaki esir Hasan Abdülhalim Turabi'nin tıbbi ihmal nedeniyle ölümünden tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirtti.

Hamas Hareketi bugün (5 Kasım Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, esir Turabi'nin şehadetiyle işgal güçlerinin cinayetlerine bir yenisinin daha eklendiği ve bu cinayetlerin suçlarının zaman aşımıyla düşmeyeceği ifade edildi.

İşgal yönetimini Filistinli esirlere yönelik saldırılarını ve ihlallerini sürdürmemesi yönünde uyaran Hamas Hareketi, işgal güçlerinin bu sabah Mecdu Cezaevi'ne baskın düzenlediğini ve en az 20 esirin yaralandığını, iki gün önce de Hamas liderlerinden Re'fet Nasif ve milletvekili Abdülhalık Netişe'nin vahşice saldırıya uğradığını söyledi.

İşgal yönetiminin esirler konusunda uluslararası hukuku ve anlaşmaları çiğnediğini bildiren Hamas Hareketi, işgal yönetiminin esirlere uyguladığı baskıların esirlerin ve Filistin halkının iradesini kıramayacağını ifade etti.

Hamas Hareketi, Filistin halkını, Müslümanları ve dünyanın özgür insanlarını Filistinli esirlere daha fazla destek olmaya davet etti.

FİEM

HABERE YORUM KAT