1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta Yeni Hükümete Güvenoyu
Tunusta Yeni Hükümete Güvenoyu

Tunus'ta Yeni Hükümete Güvenoyu

Tunus'ta Başbakan Ali el-Ureyd'in sunduğu kabine listesi meclisten güvenoyu aldı.

14 Mart 2013 Perşembe 00:48A+A-

Tunus'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ali el-Ureyd'in sunduğu kabine listesi meclisten güvenoyu aldı.

Ureyd'in kabinesi için Tunus Kurucu Meclisi'nde 139 kabul, 45 ret, 13 çekimser oyu kullanıldı. Oylamaya meclisteki 217 milletvekilinden 197'si katıldı.

Kurucu Meclis'e hükümetin çalışma programını sunan Ureyd, ülkenin kalkınması ve güvenliğinin sağlanması üzerinde yoğunlaşacaklarını belirtti. Kurucu Meclis'in yeni hükümeti oyladığı oturumda Ureyd, sayıları azaltılmış, tarafsız bir bakanlar kurulu hazırladığını vurgulayarak, ''hükümetin gelecek dönemde ele alacağı öncelikleri ortada'' dedi.

Hükümetinin kanunlar çerçevesinde şiddet ve terör olaylarını engellemek için bütün ihlallere karşı koymaya hazır olduğunu savunan Ureyd, ekim ayının sonlarında ya da kasım ayının başlarında parlamento seçimlerinin yapılabilmesi için uzlaşı sağlama yolunda çalışacaklarını kaydetti.

Ureyd, yeni hükümetin, sekteye uğrayan kalkınma projelerini uygulamaya koymayı, yeni yatırım alanları açmayı ve bin 250 kişiyi istihdam etmeyi taahhüt ettiğini ifade etti.

Eski Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali, ''teknokrat hükümeti'' girişiminin destek bulmaması üzerine istifa etmiş, yerine Nahda Hareketi Partisi milletvekili ve İçişleri Bakanı Ali Ureyd, hükümeti kurmakla görevlendirilmişti. (AA)

 

HABERE YORUM KAT