1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus’ta Laik Cephe Greve Çağırdı!
Tunus’ta Laik Cephe Greve Çağırdı!

Tunus’ta Laik Cephe Greve Çağırdı!

Tunus’ta solcu bir muhalif liderin suikast sonucunda öldürülmesinin ardından yükselen tansiyon artarak devam ediyor.

08 Şubat 2013 Cuma 13:39A+A-

Tunus’ta solcu muhalif lider Şükrü Beliyd'in öldürülmesinin ardından yükselen tansiyon artarak devam ediyor.

Özellikle liberal, sol vb. kesimlerin İslamcı en-Nahda’ya karşı yıkıcı bir operasyona dönüştürmeye çalıştığı Tunus’taki şiddet dün de sokağa taşmıştı.

Ülkedeki laik muhalefet bugünkü Cuma namazını da fırsata dönüştürerek halkı kışkırtmaya ve Nahda karşıtı gösteri yapmaya çalışıyor.

AFP’nin geçtiği son habere göre ülkedeki önemli sendikalar bugünden başlamak üzere genel grev çağrısında bulundular.

TÜM UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

TUNUS'ta muhalif liderlerden Şükrü Beliyd'in öldürülmesi sonrası Halk Cephesi'nin yaptığı genel grev çağrısına işçi sendikaları karşılık verdi.

Genel grev kararından sonra ülkedeki tüm uçuşlar iptal edildi.

TUNUS'ta muhalefette bulunan Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri Şükrü Belıyd, iki gün önce sabah evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Beliyd'in öldürülmesinden sonra ülkede gösteriler başlamış, bir polis hayatını kaybetmiş ve hükümeti tasfiye kararı alınmıştı.

Tunus'ta suikast sonucu hayatını kaybeden muhalif lider Şükrü Belıyd, bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

ARAP BİRLİĞİ KINADI

Öte yandan Arap Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter Nebil el-Arabi'nin, ''Tunus'ta demokratik değişim süreci için tehlike arz eden elim olay karşısında Belıyd'in ailesi ve Tunus halkının yanında olduklarını'' ifade ettiği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT