1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta İçişleri Bakanı'na Saldırı
Tunus'ta İçişleri Bakanı'na Saldırı

Tunus'ta İçişleri Bakanı'na Saldırı

Ülkenin batısındaki Kasreyn kentinde İçişleri Bakanı Lutfi Bin Ciddo'nun evine baskın düzenlemek isteyen silahlı kişiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Olayda dört polis hayatını kaybetti.

28 Mayıs 2014 Çarşamba 15:14A+A-

Tunus Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Arevi, silahlı grubun Tunus İçişleri Bakanı Lütfi Bin Ciddu’nun evini hedef aldığını duyurdu. Olayı terör saldırısı olarak niteleyen Arevi, çıkan çatışmada bir polisin de yaralandığını ifade etti.

Uzun namlulu silahların kullanıldığı saldırıda İçişleri Bakanı'nın evine bazı kurşunların isabet ettiğini söyleyen Arevi, olayın güvenlik güçleri tarafından fark edilmesi üzerine silahlı grubun emellerine ulaşamadan geri çekilmek zorunda kaldığını vurguladı.

Saldırı esnasında İçişleri Bakanı'nın evde olup olmadığı açıklanmazken, eşi ve çocuklarının evde olduğu tahmin ediliyor.

Görgü tanıkları saldırganların yüzlerinin kapalı olduğunu, küçük bir kamyonetle olay yerine geldiklerini dile getirdi.

Saldırganların kim olduğu araştırılıyor.

Operasyonlar devam ediyor

Tunus ordusu yaklaşık bir ay önce Kasreyn kentindeki silahlı gruplara yönelik operasyon başlattı. Savunma Bakanlığı yaptığı son açıklamada, kente bağlı Şabani Dağı'nın çok büyük kısmını ele geçirdiğini açıklamıştı.

Bölgede bulunan silahlı gruplara yönelik operasyonlar devam ediyor.

Silahlı gruplar, geçici hükümetin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olarak görülüyor. Libya’daki güvenlik sorunundan faydalanan silahlı grupların askeri eğitimlerini ise Libya’da gördüğü tahmin ediliyor.

Tunus yetkilileri, Tunus’ta suikast planlamakla suçlanan ve Libya’dan geldiği tespit edilen sekiz kişinin tutuklandığını açıklamıştı.

Libya sınırında da güvenlik önlemlerini artıran Tunus, vatandaşlarına Libya'da yaşanan olaylardan dolayı bu ülkeye gitmemeleri çağrısında bulunmuştu.

 Al Jazeera

HABERE YORUM KAT