1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Tunus'ta Çözüm Arayışları Haftaya Kaldı
Tunus'ta Çözüm Arayışları Haftaya Kaldı

Tunus'ta Çözüm Arayışları Haftaya Kaldı

Tunus'taki siyasi krize çözüm bulunması için girişim başlatan 4'lü grup, askıya alınan ulusal diyalog görüşmelerinin, gelecek hafta yeniden başlayacağını açıkladı.

12 Kasım 2013 Salı 11:06A+A-

4'lü grubu oluşturan taraflardan biri olan Tunuslu Avukatlar Ulusal Birliği Başkanı Muhammed el-Fadıl Mahfuz, yaptığı açıklamada, "4'lü grup olarak bu hafta boyunca çeşitli siyasi çevrelerle temaslarını sürdüreceklerini ve ulusal diyalog görüşmelerinin de gelecek hafta pazartesi veya salı günü yeniden başlayacağını" belirtti.

Öte yandan iktidarın büyük ortağı Nahda Hareketi Partisi sözcüsü Ziyad el-Azari, "Biz, 4'lü grup ile koordineli şekilde ulusal diyalog görüşmelerine en kısa sürede yeniden başlanmasını umuyoruz" dedi.

Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsif el-Merzuki, dün yaptığı açıklamada, "ülkenin içinde bulunduğu siyasi krizden çıkması için ulusal diyalog görüşmelerinin gelecek hafta yeniden başlaması" çağrısında bulunmuştu. Merzuki, "Önümüzdeki hafta, diyalog görüşmelerinin yeniden başlamasını umuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ülkedeki ulusal diyaloğa öncülük eden 4'lü grup, Tunus Genel İşçi Birliği Sendikası, Tunus Sanayi Ticaret ve El Sanatları Birliği, Tunuslu Avukatlar Ulusal Birliği ve Tunus İnsan Haklarını Koruma Birliği'nden oluşuyor.

Tunus'ta Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri Şükrü Belıyd'in 6 Şubat'ta, Ulusal Kurucu Meclis Üyesi ve muhalif lider Muhammed el-Brahmi'nin de 25 Temmuz'da silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinden sonra ülkede yaşanan siyasi krize çözüm bulunması için 17 Eylül'de bir girişim başlatılmıştı.

Siyasi güçler arasında yeni kurulacak hükümet için yürütülen uzlaşı çalışmalarında herhangi bir isim üzerinde anlaşmaya varılamaması üzerine ulusal diyalog çalışmalarına öncülük eden 4'lü grup, ulusal diyalog çalışmalarının askıya alındığını duyurmuştu. (AA)

 

HABERE YORUM KAT