1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tunceli'de Alınan Seçim Tedbirleri
Tunceli'de Alınan Seçim Tedbirleri

Tunceli'de Alınan Seçim Tedbirleri

Tunceli Valisi Osman Kaymak, vatandaşın iradesinin özgür şekilde sandığa yansıması için her türlü tedbirin alındığını bildirdi.

29 Ekim 2015 Perşembe 15:48A+A-

Vali Kaymak, 1 Kasım'daki seçimde Tunceli'de 491 sandıkta 63 bin 614 kişinin oy kullanacağını belirterek, oy kullanılacak yerlerde bin 500 polis ve bin 200 jandarma personelinin, zırhlı araçlarla görev yapacağını söyledi.

Sandık ve oy pusulalarının sandık bölgelerine gitmesi ve gelmesi konusunda her türlü tedbir alındığını ve gerekli görevlendirmelerin yapıldığını aktaran Kaymak, şunları kaydetti:

"Vatandaşımızın iradesinin özgür şekilde sandığa yansıması için her türlü tedbirleri almış bulunmaktayız. Partiler, seçim çalışmalarına devam ediyor. Daha özgür ve güvenilir bir ortam olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsun, özgürce gitsin, oylarını kullansın. Biz de devlet kuvvetleri olarak, gerek jandarma gerekse polisimiz, vatandaşımıza gelecek her türlü baskıyı ortadan kaldıracak bütün tedbiri almış durumdayız. Hatta bazı bölgelerde, güvenlik riskine karşı sandıkları helikopterle taşıyacağız."

Osman Kaymak, şöyle devam etti:

"Dikkatli olmak durumundayız, her türlü tedbiri alıyoruz. Ümit ederim seçim, beklediğimiz şekilde sağlıklı şekilde geçer. Geçen seçimlerde fazla olay olmadığına şahit olduk. Ümit ediyorum bu seçimde de Tunceli, kendine yakışanı yapacak ve seçmen iradesinin sandığa yansımasını sağlayacaktır. Seçimlerin, ülkemiz ve ilimiz için hayırlı olmasını diliyorum."

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz de seçime kısa süre kaldığını anımsatarak, "Seçimlerin, gerginlikten uzak, barışçıl ortamın olduğu şekilde sonuçlanmasını istiyoruz. Bu anlamda temennimiz, halkın hiçbir baskı altında kalmadan kendi iradesiyle sandığa gitmesi ve Türkiye siyasetine gerekli damgayı vurmasıdır" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT