1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Tuma Çelik'in dokunulmazlığı kaldırıldı
Tuma Çelik'in dokunulmazlığı kaldırıldı

Tuma Çelik'in dokunulmazlığı kaldırıldı

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'tehdit' ile suçlanan Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. Karar Genel Kurul'da oylanacak.

02 Ekim 2020 Cuma 15:19A+A-

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, hakkında "nitelikli cinsel saldırı" ve "tehdit" suçlamasıyla fezleke düzenlenen Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi.

Karar, Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak.

Kendisine tecavüz ettiğini belirten müşteki D.K. HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik'ten, şikayetçi olmuştu. Hakkında soruşturma açılan ve fezleke düzenlenen Çelik, 'partisinin zarar görmemesi' için istifa ettiğini açıklamıştı. 

Çelik'in istifasının ardından HDP'den "Yapılan incelemenin ardından konu derhal 30 Haziran tarihinde Merkez Disiplin Kurulumuza aktarılmıştır. Merkez Disiplin Kurulu, Çelik hakkında derhal soruşturma başlatmıştır.

Bu işlemin başladığı andan itibaren Meclis Grup Yönetimimiz Çelik’in tüm parti ve Meclis faaliyetlerini dondurmuştur. Merkez Disiplin Kurulumuz konuya ilişkin çalışmasını titizlikle sürdürmektedir" açıklaması yapılmıştı.

Daha sonra HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Çelik'in ihraç edildiğini belirterek "Biraz önce Merkez Disiplin Kurulu'nun kararı ortaya çıktı. Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekili Tuma Çelik'i, kesin çıkarma cezasıyla cezalandırmaya karar verdi" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT