1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Tüm Suç Sokağa Çıkanların mı?
Tüm Suç Sokağa Çıkanların mı?

Tüm Suç Sokağa Çıkanların mı?

İktidar medyasında halkı aşağılamaya yönelik bu söylemin “bidon kafa” söyleminden farkı var mı?

12 Nisan 2020 Pazar 14:41A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hiçbir ön hazırlık yapılmadan 2 saat sonra başlayacak bir şekilde 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilanında iktidara tek bir laf etmeden, sokaklara yansıyan kötü görüntülerin tüm faturasını halka çıkaran bir söylem adaletten ne kadar da uzak! 

Salgına karşı tedbir bağlamında iktidarın bugüne kadar süreci genelde gayet iyi yönettiği ne kadar gerçekse, son sokağa çıkma kararının alınış şeklinin de o kadar yanlış olduğu bir gerçektir. 

Ortada 2 saat sonrasında başlayacak yasak ilanının insanları paniğe sevk edeceğinin düşünülmemiş olması, açık kalacak yerlerin ilanla beraber duyurulmaması ve halkı rahatlatmaya yönelik sükunet çağrılarının geç yapılması gibi zaaflar mevcut. Tüm bu zaafları görmezden gelip tüm sorumluluğu, kusuru sokağa çıkan kitlelerde aramak iktidar merkezli davranış kalıbının tipik bir yansıması sayılabilir. Sokağa çıkan kitleleri aşağılamak, tedbirleri dikkate almadan hareket ettikleri için bu insanlara hakaretler yağdırmak ise klasik Kemalist elitist tavrın mevcut iktidar çevrelerince devam ettirilmesinden başka bir şey olmasa gerek!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum