1. HABERLER

  2. HABER

  3. TÜBİTAK'ta Onlarca Kişi Görevden Alındı
TÜBİTAK'ta Onlarca Kişi Görevden Alındı

TÜBİTAK'ta Onlarca Kişi Görevden Alındı

Üst düzey devlet görevlilerinin TÜBİTAK üretimi kripto telefonlarla dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından kurumda başlatılan incelemeler sonucu 100'ü aşkın personelin görevine son verildi.

25 Nisan 2014 Cuma 14:00A+A-

Başbakan Erdoğan başta olmak üzere, devletin üst düzey isimlerine temin edilen kripto telefonların dinlenmesine neden olan TÜBİTAK çalışanlarından 100'ü aşkın personelin görevine son verildi.

Bu kişilerin sözleşmeye tabi çalışanlar olması nedeniyle görevden alınmalarının şimdiye dek gündeme gelmediği öğrenildi. Bazı kişilerin, şifreli yazılım destekli telefonlarda açık port bırakmak suretiyle devletin en mahrem konuşmalarını dinlediği geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmış ve ilk etapta 5 kişinin kurumla ilişiği kesilmişti.

İddiaya göre operasyon önümüzdeki günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile KOSGEB'e de sıçrayacak. Özellikle KOSGEB'de bazı üst düzey yöneticilerin kurumla ilişiğinin kesileceği bilgisi alındı.

KOSGEB'in 22 ildeki müdürlüklerinde örgütleme yapıldığının tespit edildiği belirlendi. Geçtiğimiz günlerde de KOSGEB başkan yardımcılarından Metin Şatır görevden alınmış, yerine KOSGEB Müşaviri İhsan Solmaz atanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de üç ayrı bakanlığın bilgi işlem daire başkanları görevden alınmış, yerlerine yeni atamalar yapılmıştı.

Aynı gün, iki bakanlıkta da müsteşar yardımcılarının görevine son verilmişti.

Bugün de SPK yönetiminde büyük değişiklikler yapıldı.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT

2 Yorum