1. HABERLER

  2. HABER

  3. TSK'da Cemaat Soruşturması
TSK'da Cemaat Soruşturması

TSK'da Cemaat Soruşturması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK'da Gülen Cemaati yapılanmasıyla ilgili binin üzerinde kişiyle ilgili ihbar geldiğini söyledi, ihbarlarla ilgili soruşturmanın başladığını söyledi.

13 Mayıs 2015 Çarşamba 12:21A+A-

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, hükümetin 'paralel yapı' olarak nitelendirdiği  Gülen Cemaati'nin TSK'daki olası yapılanmasına yönelik idddialarla ilgili konuştu. Yılmaz, "Binin üzerinde kişiyle ilgili olarak ihbar gelmiştir. Bu ihbarlarla ilgili, hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Neticelendiğinde elbette gereği yapılacaktır" dedi. 

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Kozmik Oda'da ele geçirilen bilgilerin dışarıya sızdırılmasıyla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini söyledi. Yılmaz, "Ancak bunları dışarı sızdırırlar mı, hiç şüpheniz olmasın, sızdırabilirler. MİT Müsteşarı, Genelkurmay'ın ve Dışişleri Bakanı'nın bir toplantısı dışarı sızdırıldı mı? Sızdırıldı. Bundan sonra da böyle bir şey yapabilirler mi? Yapabilirler. Böyle baktığınızda, adeta bir karşı istihbarat örgütü görüntüsü veriyor." dedi.

HABERE YORUM KAT