1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. TSK Zırhlıları Çobanbey'e Girdi
TSK Zırhlıları Çobanbey'e Girdi

TSK Zırhlıları Çobanbey'e Girdi

“Fırat Kalkanı” isimli operasyon kapsamında bir grup TSK zırhlısı, Özgür Suriye Ordusu’nun IŞİD’le mücadelesine destek vermek amacıyla sınırdan Suriye’nin Çobanbey ilçesine girdi.

03 Eylül 2016 Cumartesi 16:24A+A-

AA’da yer alan habere göre, Suriye’nin kuzeyindeki tehditlere karşı gerçekleştirilen “Fırat Kalkanı” isimli operasyon çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait zırhlı araçlar, Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) destek vermek amacıyla sınırdan Suriye tarafındaki Çobanbey ilçesine geçti.

Kilis ilinin Elbeyli ilçesinden geçiş yapan TSK unsurları çok sayıda zırhlı araçtan oluşuyor.

Suriye sınırında, Halep'in kuzeydoğusunda bulunan Çobanbey ilçesi, IŞİD'le savaşan ÖSO'nun kontrolünde.

Yine direnişçilerin kontrolünde olan Azez ilçesinin komşusu olan Çobanbey, son aylarda ÖSO ve IŞİD arasındaki çatışmalarda sık sık el değiştirmişti.

ÖSO Çok Sayıda Yeri Ele Geçirdi

TSK'nın tehditleri bertaraf ederek sınır güvenliğini arttırmak ve Koalisyon Güçleri’ne destek vermek maksadıyla 24 Ağustos'ta başlattığı “Fırat Kalkanı” isimli operasyon sırasında, ÖSO güçleri, Cerablus'un yanı sıra, batıdaki Çobanbey ilçe merkezinden de ilerleyerek Türkiye sınırı boyunca bazı köylerin kontrolünü ele geçirdi.

Direnişçiler, Fırat'ın batı yakasında yer alan Cerablus'ta, ilçenin güneyinde Sucu Çayı'na kadar olan bölgeyi IŞİD ve PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’den aldı.

Yeni Bir Evre

ÖSO'nun Çobanbey'deki hamlesi, “Fırat Kalkanı” isimli operasyonun yeni bir evresi olarak görülüyor.

Operasyonun yeni evresiyle Azez-Cerablus hattının tehditlerden temizlenmesi bekleniyor.

tsk_cobanbey.jpg

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT