1. HABERLER

  2. HABER

  3. TSK Suriye Sınırını Geçip IŞİD'le Çatıştı
TSK Suriye Sınırını Geçip IŞİD'le Çatıştı

TSK Suriye Sınırını Geçip IŞİD'le Çatıştı

Genelkurmay Başkanlığından, Suriye sınırında askere ateş eden DAEŞ mensubu birinin öldürüldüğü, örgüte ait 3 aracın da vurulduğu bildirildi.

23 Temmuz 2015 Perşembe 21:00A+A-

Suriye sınırında IŞİD kontrolündeki bölgeden açıldığı iddia edilen ateş sonucu, bir astsubayın hayatını kaybetmesi ve iki uzman çavuşun yaralanması üzerine operasyon başlatan Türkiye ordusu Suriye sınırını geçti ve IŞİD mensuplarıyla çatıştı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bugün saat 13.30'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1. Hudut Alayı (Oğuzeli/Gaziantep) Dağ Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli unsurlara, sınırın Suriye tarafında DAEŞ kontrolündeki bölgeden, silahlı beş kişi tarafıondan açılan ateş sonucu, bir astsubayın hayatını kaybettiği, iki uzman çavuşun yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Personelimize ateş eden DEAŞ mensubu terörist silahlarıyla (1 roketatar, 1 AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği) ölü olarak ele geçirilmiştir. Ayrıca yine DEAŞ mensubu teröristlere ait 3 araç vurularak ağır hasar verdirilmiştir. Şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz" ifadelerine yer verildi.

IŞİD mevzileri vuruldu

Öte yandan AA muhabirinin yetkililerden aldığı bilgiye göre IŞİD militanına ait ceset, sınırdan alınarak karakolun bahçesine getirildi. Olayda, IŞİD’e ait pikap tank atışıyla imha edildi. 

Bu arada, güvenlik güçleri Suriye'nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. 

Sınıra yakın bölgeye de zırhlı araçlar sevk edildi. 

 

HABERE YORUM KAT