1. HABERLER

  2. HABER

  3. TSK: Kandil Operasyonununda 34 PKK'lı Öldürüldü
TSK: Kandil Operasyonununda 34 PKK'lı Öldürüldü

TSK: Kandil Operasyonununda 34 PKK'lı Öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerine düzenlenen hava operasyonlarında 34 militanın etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

25 Ağustos 2015 Salı 15:35A+A-

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurtiçi olaylar ve arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgilere yer verildi. 

Buna göre, Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK hedeflerine düzenlenen hava harekatı sonucunda toplam 34 militanın etkisiz hale getirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Kepenek Mahallesi mevkisinde yol kontrolü yapan emniyet unsurlarınca, PKK militanları tarafından önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildi. 

Yüksekova ilçesi Dağlıca Üs Bölgesine ise bir PKK'lı silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Erzurum'un Karayazı ilçesi Çavuşgüllü Jandarma Karakol Komutanlığına PKK militanlarınca yapılan silahlı saldırı sonrası bölgede yapılan aramalarda, bir adet piyade tüfeği, bir adet şarjör, 21 adet fişek, 30 adet boş kovan ve bir adet el dürbünü ele geçirildi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Kaynarpınar Jandarma Karakoluna bir PKK militanı, iki piyade tüfeği ve üç adet el bombası ile güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak'ın Silopi ilçesi Habur Sınır Kapısında, güvenlik güçlerine yurt dışından gelen altı PKK'lı, Mardin'in Kızıltepe ilçesi Şehit Çoban Hudut Karakoluna bir militan, Diyarbakır Kayapınar Jandarma Karakoluna bir militan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçlerine ise bir militan silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

AA

HABERE YORUM KAT