1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. TRT'ye Baskın Yapan Askerler Tutuklandı
TRT'ye Baskın Yapan Askerler Tutuklandı

TRT'ye Baskın Yapan Askerler Tutuklandı

TRT'nin Harbiye'deki binasına baskın yapan ve Boğaziçi Köprüsü'ne tanklarla giden askerlerin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli tutuklandı.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 12:39A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık işlemleri de emniyette tamamlanan askerler gruplar halinde İstanbul Adliyesine sevk ediliyor.

TRT'nin Harbiye'deki binasına baskın yapan ve Boğaziçi Köprüsü'ne tanklarla giden askerlerin de aralarında bulunduğu 12 şüpheli, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "kasten öldürme", "Cumhurbaşkanı'na suikast", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "TBMM'yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını önleme" suçlarından tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi.

Bu askerlerin PDY ile bağlantılı olarak hareket eden "Yurtta Sulh Konseyi" isimli yasa dışı örgütün içerisinde görev aldığı ve örgütün amaçları doğrultusunda faaliyette bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilerin "mevcut delil durumu, kaçma süphesi, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup olanların fırsat bulduklarında yurt dışına kaçmaları, delilleri yok etme durumları ve gizleme şüphesinin" bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmalarına karar verildi.

Askerlere, 15 Temmuz akşamı nerede görev yaptıkları, talimatı kimden aldıkları, Fetullah Gülen'i tanıyıp tanımadıkları, bağlantıları olup olmadığı gibi sorular yöneltilirken, bazı erlerin komutanlarının kendilerine "Tatbikat var, komutanın evine gidiyoruz, beni takip et" dediğini söylediği belirtildi.

Paralel Yapı'nın eylemleri sıralandı

Hakimliğin tutuklama zaptında, Paralel Yapı'nın 15 Temmuz akşamı gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi kapsamındaki eylemlerine yer verildi.

İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin Anadolu'dan Avrupa'ya geçişinin durdurulduğu, Ispartakule mevkinde yolu keserek girişlerin engellendiği, TRT binasını basarak yasa dışı bildiri okuttukları, F-16 uçaklarıyla TBMM binası, Gölbaşı'ndaki özel harekat binası, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türksat yerleşkesine saldırdıkları, havaalanını işgal ederek bombalama eyleminde bulundukları, kendilerine engel olmaya çalışan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarını silah zoruyla alıkoydukları, eylemler sırasında sivil vatandaşların ölümüne ve yaralanmalarına sebep oldukları belirtildi.

Adliyeye yapılan sevkler nedeniyle İstanbul Adalet Sarayındaki 10 sulh ceza hakimliğinin tamamı görev yapıyor.

AA

HABERE YORUM KAT