1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. TRT Haber Ekibi Suriye Sınırını Geçti
TRT Haber Ekibi Suriye Sınırını Geçti

TRT Haber Ekibi Suriye Sınırını Geçti

TRT Haber ekibi, sınırın öte tarafındaki Suriyeli muhalif askerlerle görüştü. (Video)

06 Nisan 2012 Cuma 19:23A+A-

Şam yönetimine askerlerini şehirlerden çekmesi için verilen süre azalıyor. Ancak Suriye'den ölüm haberleri gelmeye devam ediyor. TRT Haber ekibi, Suriye sınırının diğer tarafına geçerek muhalif askerlerle görüştü. Muhalif askerler, "Diplomatik girişimler boşuna, Esed şiddeti daha da artırdı" diyor.

Esed yönetimine bağlı askerler, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'a verdiği sözlere rağmen halkına ateş açmaya devam ediyor.

TRT Haber Dramın İzini Sürdü

Yakınları gözleri önünde öldürülen kadın, çoluk, çocuk binlerce Suriyeli, Esed zulmünden kaçıp kilometrelerce yürüyerek Türkiye'ye ulaşmaya çalışıyor. TRT Haber ekibi yaşanan dramı yerinde gözlemlemek için Suriye'ye geçti.

TRT muhabiri Ömer Rahmi Serim ile kameraman Mustafa Yazıcı yolda Suriyeli bir aileyle karşılaştı. Suriyeli kadının sözleri ülkedeki şiddet ortamının ne boyutta olduğunu gözler önüne serdi.

Suriyeli Kadın: "Köy Halkını Vuruyorlar"

Suriyeli kadın, "Köy halkını vuruyorlar. Çok sayıda ölü ve yaralı var. Evlerimizi yıktılar. Babaları öldürüldüğü için torunlarım yetim kaldı" dedi.

Sınırın diğer tarafında ilerleyen TRT Haber ekibi Suriyeli muhaliflerle bir araya geldi.

Muhaliflerin elindeki silahların çalışıp çalışmadığı belli değil ve her birinde yaklaşık 8-10 fişek var ve bununla Esed güçlerine karşı mücadele vermenin uğraşı içerisindeler.

Güvenlik sebebiyle kaldıkları kampın görüntülenmesini istemeyen muhalif askerlerin birçoğu yaralı.

TRT Haber'e açıklamalarda bulunan muhalifler şartlar zor olsa da mücadele etmekte kararlı.

“Sadece Silah İstiyoruz”

Bir muhalif asker, "Uçaksavarlarlar, A4'lerle kanaslarla tek tek vatandaşları vuruyorlar" derken bir diğeri, "Bize sadece silah lazım. Biz hiçbir şey istemiyoruz ne para ne başka bir şey" dedi.

“Esed’e Zaman Bize Zarar Veriyor”

Muhalifler, Annan'ın diplomatik çabalarının şiddeti dindirmediğini söylüyor.

Bir muhalif bu konuda, “Anlaşma yapılacağına dönük açıklamalar Esed'e zaman kazandırıyor, bize ise zarar veriyor. İnsanlar daha fazla vurulmaya başlandı. Bize vahşice saldırıyorlar, İsrail bile bize bunu yapmadı. Güvendiğimiz tek kişi Başbakan Erdoğan" şeklinde konuştu.

Suriye Ordusu'ndan ayrılan askerlerden onlarcası Özgür Suriye Ordusu saflarına geçiyor.

“Kendi Halkıma Ateş Açmamak İçin Ordudan Ayrıldım”

14 Mart'ta Suriye ordusundan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu katılan bir asker, “Kendi halkıma ateş açmamak için ordudan ayrıldım. Tanklarla vuruyorlar, uçaklarla vuruyorlar. Ben o insanlara ateş edemezdim, etmedim de" dedi.

Muhalif askerler, Esed rejimine tepkilerini, attıkları sloganlarla da ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT