1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tören Zulmü İstanbul’u Bir Kez Daha Vurdu!
Tören Zulmü İstanbul’u Bir Kez Daha Vurdu!

Tören Zulmü İstanbul’u Bir Kez Daha Vurdu!

Her yıl 30 Ağustos öncesi İstanbul ve Ankara'da yapılan provalar trafiği bu yıl da kilitledi.

27 Ağustos 2012 Pazartesi 13:19A+A-

Caddelerin kapandığından haberi olmayanlar, alternatif güzergâhlara yöneldi ancak yoğunluktan kurtulamadı. En işlek caddelerin saatlerce kapalı kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, prova ve törenlerin stat gibi alanlarda yapılmasını istedi.

30 Ağustos’un 90. yıldönümü kutlamaları kapsamında yapılan provalar dün İstanbul ve Ankara'da trafik çilesine yol açtı. Özellikle İstanbul Vatan Caddesi'ndeki prova için trafiğin Mahmutbey Köprüsü, Sultançiftliği Kavşağı ve Habipler yolu gibi çok geri noktalardan kesilmesi yoğunluğu artırdı. Şehrin en işlek caddelerinin saatlerce kapatılması, hafta sonu tatilinde ailesiyle birlikte yola çıkan sürücüleri perişan etti. Alternatif güzergâhlarda yaşanan yoğunluk, aşırı sıcakla birleşince tepkiler yükseldi. Haliç köprüsündeki bakım çalışmaları sebebiyle aylardır büyük sıkıntı yaşayan İstanbullular, provaların işlek caddeler yerine statlarda yapılmasını istiyor.

İstanbul'da Vatan Caddesi, Mahmutbey Köprüsü, Sultançiftliği Kavşağı ve Habipler yolu gibi ana arterler sabah erken saatlerde trafiğe kapatıldı. Yoğunluktan en çok etkilenen yer ise Esenler Otogarı oldu. Tatil trafiği bitti derken hesapta olmayan trafik yoğunluğundan otobüs firmaları ciddi anlamda etkilendi. Saat 09.00'dan itibaren otobüsler otogardan yarım saat rötarlı olarak kalkış yapabildi. Sadece giriş-çıkış yapan otobüsler değil, çeşitli merkezlerden otogara gelen servislerdeki vatandaşlar da sıkışıklıktan nasibini aldı.

Yolların kesilmesi hastaneye yetişmek zorunda kalanlara da zor anlar yaşattı. Vatan Caddesi'nden Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'ne gitmek isteyen bazı vatandaşlar, yolun kapalı olmasına tepki gösterdi. Eşini hastaneye götürmeye çalışan Remzi Caner, "Her tarafı kapatmışlar, haberimiz yok. Eşimi hastaneye yetiştirmem gerekiyor." diyerek feryat etti. Alerjik bir durum nedeniyle oğlunu hastaneye götürmek isteyen Taner Kartal da Bezmi Alem Hastanesi'ne gitmek için daha uzun bir yol kullandığını belirtti. Kartal, yolları çok iyi bilmeyen sürücülerin daha ciddi sıkıntılar yaşadığı söyledi. Tepkiler, provaların erken bitmesini sağladı.

Zaman’da yer alan habere göre taksiciler de uygulamadan şikâyet etti. 20 yıllık taksi şoförü Arif Şenyaz, 10 araçlarının trafikte sıkışıp kaldığını söyledi. Vatan Caddesi kapandığı zaman her tarafın kilitlendiğini anlatan Şenyaz, "Ne Millet Caddesi'nden girebiliyoruz ne de sahil yolunu kullanabiliyoruz." dedi. Şenyaz, sabah aracına binen bir turisti Taksim'e götürmek istediğini ancak Millet Caddesi'ni kullanamadığı için utanarak fazla para aldığını kaydetti. Bir diğer taksi şoförü Cemal Tunçer ise, "Zaten İstanbul trafiği başlı başına çile. Bayramlar stadyumlarda kutlansın." ifadelerini kullandı.

30 Ağustos'ta bu yollara dikkat!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 30 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek tören sebebiyle alınacak güvenlik önlemleriyle ilgili açıklama yaptı. Saat 07.00 ile 16.00 arasında bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Trafiğe kapatılan yollara alternatif olarak şu güzergâhlar önerildi:

D-100 Karayolu'ndan Vatan Caddesi'ne gidecek sürücüler, Haliç Tüneli-Edirnekapı-Fevzipaşa Bulvarı-Aksaray veya Haliç Tüneli, Ayvansaray ışıklarından Balat Yolu'nu takiben Unkapanı ve Sirkeci istikametlerini kullanabilir.

E-80 Karayolu'nu kullanacak sürücüler, Milliyet Gazetesi karşısından TEM istikametini tercih edebilir.

Sahil Yolu'nu kullanacak sürücüler de sahil güzergâhından Yenikapı-Kumkapı-Sirkeci yönünde seyredebilir.

Vatan Caddesi boyunca yer alan hastanelere gitmek zorunda kalan ambulans ve araç sürücüleri, sahil yoluna girebilir. Bu hastanelere Fatih'ten gidecek sürücüler, Atatürk Bulvarı-Aksaray ve Millet Caddesi'ni kullanabilir. Samatya'dan Cerrahpaşa, Çapa, Haseki veya Vakıf Gureba hastanelerine intikal edebilir.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum