1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Toplum neden ekonomi yönetimine karşı güvenini kaybediyor?
Toplum neden ekonomi yönetimine karşı güvenini kaybediyor?

Toplum neden ekonomi yönetimine karşı güvenini kaybediyor?

Toplum spekülasyona açık hale getirilmiş halde sokaklarda ekonominin iyi mi kötü mü olduğunu tartışmaya devam ediyor. Peki iktidarın ve muhalefetin söylemleri ekonomiye bakışı ortaya çıkarır mı? Kenan Alpay yazısında ekonomiye yaklaşımı yorumluyor...

17 Aralık 2021 Cuma 16:45A+A-

Toplum neden ekonomi yönetimine karşı güvenini kaybediyor? Nasıl ve hangi süreçler içerisinde toplum spekülasyona bu kadar açık hale gelebildi? Algı operasyonu, sosyal medya kumpası, etki ajanları filan deyip işin içinden sıyrılmaya yeltenmek hiçbir şey değilse çok ayıp olur. Bu toplum üç-beş çarpıtma haberle, sansasyonel beyanlarla paniğe kapılacak, telaşa düşecek bir toplum değil. 

Memleketin ahval-i umumisine şöyle bir baktığımızda göreceğimiz manzara üç aşağı-beş yukarı şöyle: “Yarın şu kadar olur, haftaya şunu görür, yılbaşında şöyle olmazsa ..” gibi kimi iddialı ama hemen geneli moral bozucu söylemlerin esir almadığı köşe-bucak kalmamış adeta. Peki, TL’nin USD, Euro, altın karşısında hızlı değer kaybının her gün ekonomi sayfalarında karşımıza dikilmesi ne zaman ve hangi yol haritasıyla engellenecek? 

 

Yazının devamı için tıklayın 

HABERE YORUM KAT