1. HABERLER

  2. HABER

  3. Topbaş: Topçu Kışlası Kent Müzesi Olacak
Topbaş: Topçu Kışlası Kent Müzesi Olacak

Topbaş: Topçu Kışlası Kent Müzesi Olacak

İBB Başkanı Topbaş, Gezi Parkı'na yapılacak olan Topçu Kışlası'nın Kent Müzesi olacağını açıkladı.

08 Haziran 2013 Cumartesi 18:23A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Topçu Kışlası Projesi'nin Kent Müzesi olarak değiştirileceğini, Taksim-Maçka aksında yeni düzenleme yapılacağını söyledi.

İşte Topbaş'ın açıklamasından satırbaşları:

"Yayalaştırma Belediye'den oybirliğiyle geçmiş ve kurulun da olurunu almıştı. Çalışmaların ağaçlar sökülüyor paniğiyle oraya gittiğini söyleyenler var. Boğaziçi Üniversitesi'nden gelenlerle, sanatçılarla, işadamlarıyla , kanaat önderleriyle, 8-10 grupla görüştük. Boyutları bu noktaya gelmemeliydi. Dünyaya yansıma bu olmamalıydı. AVM olarak düşünülmüyor. Metrekareye müsait değil. Gezi Parkı olarak bilinen alan 50 bin metrekare civarı 563 ağaç var. 72 ağaç taşınabilecek nitelikte çapı 40 santimin altında olduğu için. 26 ağaç da taşınır ama riskleri var olarka gözüküyor Bir AVM kesinlikle düşünülmüyor. Otel ve rezidans yok."

"KENT MÜZESİ OLACAK"

"Dün görüştüğüm mimarlar grubu bana dedi ki 'Topçu Kışlası teklif edilebilir. Gezi Parkını bütüncül plan içinde değerlendirelim.' Gezi Parkı Dolmabahçe arası. Maçka Parkı dahil olmak üzere daha doğru olur dediler Ben de mimar olarak bunu değerlendirdim. O bölgelerle ilgili çalışmamız var. Özellikle ifade diyorum ki Taksim'de artık orada gündeme gelen esasında İstanbul'da gına gelen AVM değil, birkaç mağaza gibi bahsetmişti. Plan bütünlüğünde bakmak gerekiyor. Divan Oteli'nin arkasına geçen köprü var. Yenilenerek o da insanların Maçka'ya kadar yürüyebileceği bir alan haline getirilebilir. Ağaç sayıları arttırılır. Yayalaştırma alanlarında daha fazla yeşillendirmek... Burada AVM, otel ve rezidans olmayacağı. Kent müzesi, şehir müzesi halinde bir projelendirme aşaması... "

"PROJE TAKSİM'DE SERGİLENECEK"

Yayalaştırma çalışmasından aylar önce bahsetmemize rağmen çok algılanmadığını da gördük. Burada yapılan projeyi Taksim'de sergilemek, görüşe açmak ve görüşe göre değerlendirmeyi düşünüyorum."

 

HABERE YORUM KAT