1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Tiyatroya devam…
Tiyatroya devam…

Tiyatroya devam…

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman Sisi'yi 'seçim zaferinden' ötürü tebrik etmiş...

26 Aralık 2023 Salı 10:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Suudi Arabistan, ABD ile ilişkileri sebebiyle her zaman eleştiri oklarının hedefi oldu. Müslümanlar, Harem-i Şerif’i idaresi altında bulunduran bir ülkenin ABD’ye karşı utanç verici ezikliğini anlamlandırmakta dahi zorlanırken Faysal dönemi hariç Suud her zaman ABD üssü gibi hareket etti.

Mısır’da darbeyle iktidarı elde eden Sisi de başından beri Suudi Arabistan’ın güçlü desteğini aldı. Gazze’de yaşananlar bütün dünyanın gözü önünde cereyan ederken ufacık bir açıklama dahi yapmaktan çekinen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman, Mısır’daki seçim tiyatrosunu “kutlamayı” unutmamış… SPA'nın haberine göre Veliaht Prens telefon görüşmesi sırasında Sisi'ye " başarılar ve Mısır halkı için daha fazla ilerleme ve refah" diledi.

Mısır halkının gözünde hiçbir meşruiyeti olmayan Sisi işgal ettiği koltuğu Siyonist işgal rejiminin aleyhine hiçbir şey yapmamak için kullanıyor. Suudi Arabistan ise tamamen düzmeceden ibaret olan Mısır seçimleri kutlamak için sıraya girerken Gazze halkını görmezden gelmeye devam ediyor. Suud-Mısır hattında değişen bir şey yok özetle! Tiyatroya devam…

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum