1. HABERLER

  2. HABER

  3. Tırışkadan Bir Örgüt: TİŞKO
Tırışkadan Bir Örgüt: TİŞKO

Tırışkadan Bir Örgüt: TİŞKO

28 Şubat sürecinde Genelkurmay İstihbarat Başkanının Emniyet’e gönderdiği mektupta TİŞKO adlı örgütten bahsediliyor.

27 Ocak 2012 Cuma 09:09A+A-

28 Şubat döneminde Genelkurmay İstihbarat Başkanı Çetin Saner’in Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği ihbar mektubu...

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi:

Genelkurmay İstihbarat Başkanı Çetin Saner imzasıyla 03 Nisan 1997 Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen ‘ihbar mektubu’nda Türkiye İsyancı Şeriat Komandoları Ordusu (TİŞKO) adlı hayali bir örgütten bahsedildiği görülüyor. İçeriği tamamen kurmaca ve senaryodan ibaret olduğu belli olan ‘ihbar mektubu’nda, örgütün üye sayısı yüz elli bin olarak belirtiliyor. 28 Şubat sürecinin olağanüstü şartlarının kurbanı olan MGV’nin hayali örgütle temasının olduğunun iddia edildiği mektupta, masa başında hazırlanan senaryo ile Emniyet’ten gereğinin yapılması isteniyor.

Hayal ötesi iddialar

Birçok vakıf ve derneğin isminin sıralandığı mektupta, İslami Kuruluşların hedefinin laik rejimi yıkmak olduğu öne sürülüyor. Söz konusu vakıf ve derneklerin Refah Partisi ile birlikte hareket ederek TSK’yı saf dışı bırakmak için harekete geçtikleri de iddialar arasında yerini alıyor.

Delil yok, iddia çok

Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderilen ihbar mektubunun eklerinde ise ‘bilgi notları’na yer verildiği görülüyor. Nereden bilgi alındığı belirtilmeyen notlarda, TSK tarafından irtica paranoyası üretilip, İslami kuruluşlara operasyon yapılması beklentisi içine girildiği anlaşılıyor. Bilgi notlarında, hiçbir delil sunulmadan laik düzeni yıkmak için harekete geçtiği iddia edilen kişilere İran’dan maddi destek sağlandığı ifade ediliyor. Bilgi notlarında, sözde illegal faaliyetler yürüten ve İran’dan destek aldığı öne sürülen isimlere ve sorumlu oldukları bölgelere de yer veriliyor. Söz konusu isimler arasında din görevlileri ve kanaat önderlerinin yanı sıra belediye başkanlarının da olduğu görülüyor.

Yok artık!

Paranoya da sınır tanınmadığı görülen bilgi notlarında İstanbul’da Türkiye Cumhuriyetini yıkmak isteyen 700 bin İBDA-C mensubu, 500 bin Nurcu ve 1 milyon 200 bin İslamcı olduğu iddia ediliyor.

Emniyet iddiaları bir bir yalanlamış

Söz konusu iddiaların yer aldığı mektuba Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen yazılı cevapta ise, gerekli araştırmaların yapıldığı belirtilerek, Türkiye İsyancı Şeriat Komandoları Ordusu (TİŞKO) isimli bir örgütün varlığının tespit edilemediği ifade ediliyor. TSK elde ettiği bilgileri gizlese de, söz konusu iddiaları ortaya atan şahsa da ulaşıldığı ifade edilen yazıda, ihbarcının maddi sıkıntılı, psikolojik problemleri olan hayalperest, tutarsız bir kişiliğe sahip olduğu belirtiliyor. Söz konusu ihbarcının kendisine ‘ajan’ süsü vererek farklı gözükme gayreti içine girdiğinin tespit edildiği de vurgulanıyor. Emniyet tarafından TSK’ya gönderilen yazıda hayalperest ihbarcının açık kimliğine ve daha önce kurumlara yolladığı mektuplara da yer verdiği görülüyor.

Hayali rakamlara cevap

Emniyet’in Türkiye Cumhuriyetini yıkmak isteyenlerin rakamını da TSK’ya verdiği cevap ile yalanladığı görülüyor. İstanbul’da Türkiye Cumhuriyetini yıkmak isteyen 700 bin İBDA-C mensubu, 500 bin Nurcu ve 1 milyon 200 bin İslamcı olduğunu iddia eden TSK’nın zıddına Emniyet, illegal örgüt üyesi 150-200 kişinin olduğunu belirtiyor.

TSK’nın yurtdışı tezi de çürütülmüş

Sözde illegal faaliyetler yürüten ve İran’dan destek aldığı öne sürülen isimlerin de araştırıldığını belirten Emniyet, haklarında iddiaların ortaya atıldığı şahısların yurtdışı kaynaklı anlayışlara kapalı olduklarını vurguluyor. Söz konusu ülkelerden şahısların, maddi destek almalarının da uzak ihtimal olduğunun altı çiziliyor.

MİLAT

HABERE YORUM KAT

1 Yorum