1. HABERLER

  2. HABER

  3. TİB’den Yapılan Açıklama Medyaya Gönderilmedi
TİB’den Yapılan Açıklama Medyaya Gönderilmedi

TİB’den Yapılan Açıklama Medyaya Gönderilmedi

Taraf gazetesinde yayınlanan bir habere ilişkin TİB’den yapılan açıklama, BTK'daki gizli eller tarafından sümenaltı edilmek istendi.

16 Kasım 2014 Pazar 08:35A+A-

Yeni Şafak'ta yer alan haber göre; Paralel yapıya yakınlığı ile bilinen bazı üyeler, açıklamanın basına gönderilmesine önce karşı çıktı. İstediklerini yaptıramayınca da açıklamanın akşam saatlerinde sadece BTK’nın sitesine konulması kararlaştırıldı.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB)  paralel yapı yandaşı gazete ve sitelerde yer alan haberi yalanlayan basın duyurusu, BTK tarafından basın kuruluşlarına gönderilmedi. TİB’in paralel yapı yayın organlarını yalanlaması “Basın açıklaması” başlığı ile sadece BTK’nın internet sitesine geç saatlerde konurken, hiçbir yayın organına gönderilmedi. Oysa BTK daha önce gece yarısında defalarca basın kuruluşlarına açıklama göndermişti. Paralel yapıya yakınlığıyla bilinen Taraf Gazetesi’nin 13 Kasım Perşembe günkü sayısında “Telekulakta tutanak skandalı” başlıklı haber, TİB yönetimi tarafından yalanlandı. Ancak yalanlama basın kuruluşlarından gizlendi.

YAYINLAMAMAK İÇİN DİRENDİLER

TİB yönetimi haberi yalanlayan bir açıklamayı bağlı bulunduğu BTK’ya iletti. BTK açıklamayı önce yayınlamak istemedi. İstediğini yaptıramayan paralel yapıya yakın üyeler, açıklamayı basın kuruluşlarına haber vermeksizin sadece BTK’nın sitesinde yayınlanmasını kararlaştırdı. TİB tarafından sabah saatlerinde BTK’ya gönderilen ve değiştirilen açıklama akşam saatlerinde “Basın Açıklaması” başlığı ile BTK’nın internet sitesine konuldu. 

SABAH GELEN AÇIKLAMA AKŞAM SİTEDE

Daha önce gece bile basın kuruluşlarına açıklama gönderen BTK Basın Müdürlüğü, “Basın Açıklaması”nı sitesine koymasına rağmen basın yayın kuruluşlarına göndermedi. Böylece, “Paralel Yapılanmanın” varlığını açıkça ortaya koyan açıklamanın basında yer almasının önüne geçilerek karartılmış oldu. Açıklamada, “Bugün bir gazetede ve bazı internet sitelerinde TİB “tutanak” tutan bazı personele baskı yapıldığı, TİB sistemlerinde yasadışı müdahaleler olduğu yönünde birbirini tekrarlayan asılsız iddialar yer almıştır. Bu iddialar yalan ve iftiralardan ibarettir” ifadeleri kullanıldı.

Sulandırma çabası içinde

Paralel yapı yasadışı dinlemeler ile ilgili inceleme ve soruşturmaları engellemek için medyasını kullanıyor. Olaylarda ihmali ve istismarı olan kişilerin TİB’in yönetim kadrolarından çıkarılması üzerine medyası aracılığıyla algı operasyonu başlattı. Paralel Yapı diğer taraftan da dinlemeler konusundaki hukuksuzluklar ortaya çıkmadan “Kumpas” iddialarıyla inceleme ve soruşturmaları sulandırmak için adeta savaş başlattı. Önce kimin tarafından gönderildiği belli olmayan “Meçhul bir ihbar mektubuyla” hukuksuzlar ortaya çıkmadan ön alma girişiminde bulundu. Hukuksuzluklar ortaya çıktıkça “İhbar mektubunu doğrulayan gelişme” şeklinde haber yaparak illegal faaliyetlerini sulandırmaya çalışması dikkat çekiyor.

Organize propaganda

Haberdeki iddiaların, TİB’de geçmiş dönemde gerçekleştirilen işlem kayıtlarını ve loglarını silme, illegal dinlemeler ile elektronik sistemlere sabotaj gibi yasadışı faaliyetler hakkında sürdürülen soruşturmaları engelleme ve hedefinden saptırma amaçlı girişimler olduğu belirtilen açıklamada, “Bu beyhude çabalar sonuç vermeyecek, suç işleyenler adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaklardır” denildi. 

ÖRTBAS GİRİŞİMİ

Açıklamada, paralel yapılanın geçmişte TİB’teki yasa dışı uygula

maları ile yürütülen soruşturmanın örtbas edilmesi için yapılan kara propagandanın aynı merkezden yönetildiğinin altı çizildi. Açıklama ile TİB’de paralel yapılanmanın olduğu resmen doğrulanırken,  TİB’deki paralel yapılanma ile soruşturmayı akamete uğratmayı amaçlayan haberlerin tek merkezden yönetildiği kaydedildi. 

KARA PROPAGANDA YAYINI

Açıklamada, “Bazı personelin geçmişte yapmış olduğu söz konusu illegal işlemler ile bu illegal işlemlerin örtbas edilmesine yönelik kara propaganda amaçlı yayınlar birlikte değerlendirildiğinde; bu işlem ve girişimlerin bir merkezden organize olarak yürütüldüğü anlaşılmaktadır” ifadesi kullandı. 
AÇIKLAMADA MGK VURGUSU 

Son MGK bildirisine dikkat çekilen açıklamada, “Bu merkezin, Milli Güvenlik Kurulu açıklamalarında belirtilen devlet içindeki illegal yapılanmalarla irtibatlı olabileceği değerlendirilmektedir” denildi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT