1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Tevhid Sancağı: Hedefimiz Çifte Bayram
Tevhid Sancağı: Hedefimiz Çifte Bayram

Tevhid Sancağı: Hedefimiz Çifte Bayram

Suriye’de Esed güçlerine karşı savaşan Tevhid Sancağı Birliği, bayrama kadar zafer kazanmayı umuyor.

23 Temmuz 2012 Pazartesi 11:00A+A-

Tevhid Sancağı Birliği'nin Halep'teki karargahına giren AA ekibine konuşan muhalif Komutan Selame, Suriye rejiminin Ramazan ayı içerisinde çökebileceğini söyledi.

AA ekibinin Halep kırsalındaki karargâhına girdiği Suriyeli muhalif Tevhid Sancağı Birliği asker ve komutan kademesi, Esed rejiminin düşmesi için mesaisini harcıyor. Esed yönetimine bağlı ordudan ayrılan askerlerin katılımıyla kurulan birlik, askeri operasyonlara tepki gösteren sivillerin de katılımıyla geniş bir taban edindi. 

Tevhid Sancağı Birliği Komutanı Abdulaziz Selame, Halep kırsalını kontrol altına aldıklarını geriye Halep şehir merkezinin kaldığını belirtti. 

Selame, ''Şu an Suriye askerlerinden büyük kopuşlar oluyor. Bir ayda binlerce Suriye askerinin koptuğuna şahit olduk. Çünkü inanmadan savaşıyorlar. Biz dinimiz, şerefimiz için savaşıyoruz. Ramazan ayında Esed yönetimini devirmeyi ve iki bayramı birden kutlamayı hedefliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Askerlere hap dağıtıyorlar

Komutan Mamun Kilzi ise Halep kırsalında Carablus bölgesindeki çatışmada yaralandığına dikkati çekerek, ''Biz topraklarımızı ve insanlarımızı korumaya çalışıyoruz. Rejimin ordusu ise katliam yapmaları için askerlerine hap dağıtıyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT