1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Tespit ve eleştiri neden hedef gösterme olsun?
Tespit ve eleştiri neden hedef gösterme olsun?

Tespit ve eleştiri neden hedef gösterme olsun?

Oruç hassasiyeti Cumhuriyet’i rahatsız etti!

21 Nisan 2022 Perşembe 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Muş Alparslan Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olan Hatip Erdoğmuş İslami hassasiyetleriyle tanınan, bölgede saygı duyulan bir isim. Erdoğmuş’un gündem olmasını sağlayan şey ise sosyal medya paylaşımları sebebiyle Cumhuriyet gazetesi tarafından hedef gösterilmiş olması!

Ramazan ayında oruç tutanlara saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Hatip Erdoğmuş, oruç tutmayanların dahi en azından bu hassasiyetle hareket etmesi gerektiğini şu sözlerle ifade ediyor: Üniversitede hiçbir zaman bu kadar oruç tutmayan ve bir o kadar da rahat olan genç görmemiştim. Tamam, oruç tutmayabilirsiniz ama bari tutanlara karşı saygınız olsun. Fakülte girişlerinde sigara tüttüren kız ve erkeklerin önünden geçerken, utancımızdan, başımız öne eğik geçiyoruz!

Bir durumu tespit edip ardından eleştirilerini dile getiren Hatip Erdoğmuş kendisine yönelik izandan yoksun paylaşımlara ise şu şekilde cevap veriyor:

Müslümanların tutumuyla ilgili ne zaman bir paylaşım yapsam, eleştiride bulunsam, yakınsam seviyesiz bir üslupla saldırmak için hazırda bekleyen bir kitle var. Bu kitlenin beni en çok üzen ortak özelliği Kürt olmalarıdır. Kimileri Müslümanlara, İslam’a karşı o kadar şediddirler ki...

Hatip Erdoğmuş’un gayet anlaşılır ve saygın bir üslupla yaptığı paylaşımlar Cumhuriyet gazetesi tarafından “Araştırma görevlisi oruç tutmayan öğrencileri hedef aldı” başlığıyla haberleştirildi. Erdoğmuş’un Müslümanların hassasiyetlerine dönük saygı çağrısı bu sayede zemininden çıkartılmış oluyor! Hatip Erdoğmuş'u hedef gösteren Cumhuriyet bir de utanmadan Erdoğmuş'un hedef gösterdiğini ileri sürüyor! Peki, tespit ve eleştiri neden hedef gösterme olsun? Bu sorunun cevabını verebilecek kimse yoktur herhalde!

Laik-seküler çevreler ister Türk ister Kürt olsunlar Müslümanların değerlerine ve ibadetlerine düşmanlığı varoluş gayesi haline getirmişler. İbadet ve ilkelere saygı göstermek için illa Müslüman olmanıza gerek yok! Muhatapların değerlerine saygı göstermek için insan olmak da yeterli… İnsan olunabiliyorsa eğer!

 

HABERE YORUM KAT

11 Yorum