1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Temizlik Sürüyor!
Temizlik Sürüyor!

Temizlik Sürüyor!

Hükümet-Cemaat kavgasının basında yol açtığı dökülme ve yer değiştirmeler tam gaz devam ediyor.

15 Ocak 2014 Çarşamba 19:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

Taraf gazetesi köşe yazarı Hıdır Geviş bugün yazdığı bir yazıyla gazeteden ayrıldığını duyurdu. Hiçbir yere gitmediğini, transfer falan da olmadığını, sadece bu gazetede artık daha fazla yazmak istemediğini ifade eden Hıdır Geviş, duygularını şöyle ifade etmiş:

… Taraf’taki yazarlık motivasyonumu artık kaybetmiş durumdayım. Burada yazmak hiç içimden gelmiyor... İleride pişmanlık duyacağım acele bir karar vermemek için gazeteden izin almıştım... Her türlü etkiden uzak, düşünmek istemiştim. Sonunda kararımı verdim. Taraf’tan ayrılıyorum.

Anlarsınız ki günlük ve etkili bir gazetede haftada üç gün yazmak bir gazeteci için önemli bir şey. Ama inanın ne yeni bir iş bulduğumdan ne de bir başka gazeteye transfer olduğumdan değil, sadece buradan gitmek istediğimden gidiyorum. Üstelik uzun süre işsiz kalma riskini göze alarak...

Gayet doğru ve mantıklı bir karar vermiş, her türlü tetikçinin cirit attığı, operasyon gazeteciliğinin en pespaye ürünlerinin sergilendiği bir gazetede durmaması iyi olmuş, kendisini tebrik ediyoruz.

Bu arada Yeni Şafak’ı da tebrik edelim! Oldukça geç kalmış bir karar olmasına rağmen Murat Aksoy’un gazeteden uzaklaştırılması doğru bir karar olmuş. Aslında Murat Aksoy’a gazetede yorum sayfasını teslim edecek kadar güvenen yayın yönetmenlerinin de basiretini ve ciddiyetini bu vesileyle hatırlamış olalım.

Alevi kökeni dolayısıyla her fırsatta hükümete Alevi politikası eleştirisi getirmeyi iş bilen Murat Aksoy, Gezi olayları sonrasında tutumunu netleştirmiş ve her fırsatta hükümeti kıyasıya eleştirmeye başlamıştı. Şüphesiz bir köşe yazarının, bir gazetecinin hükümeti eleştirmesi hakkıdır, çoğu zaman da görevidir. Ne var ki, bu eleştirinin zemini adalet kaygısı değil de Alevi duyarlılığına oturuyorsa, buna saygı duymamız söz konusu olamaz! Demokrat etiketli mezhepçiliğin İslami camiaya hitap eden bir yayın organında bu derece pervasızca sergilenmesinin elbette öncelikle gazetenin yayın yönetmeninin sorumluluğu daha doğrusu sorumsuzluğuyla alakalı olduğu da görmezden gelinemez! 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum