1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Temiz Bırakalım" Dedik Evrakları Yaktık
"Temiz Bırakalım" Dedik Evrakları Yaktık

"Temiz Bırakalım" Dedik Evrakları Yaktık

CHP'li Mustafa Akaydın, evrak yakımlarının ortaya çıkması üzerine çok ilginç bir cevap verdi.

02 Nisan 2014 Çarşamba 20:32A+A-

Antalya'da yolsuzluk evraklarının imha edilmesiyle ilgili CHP'li Mustafa Akaydın'dan yanıt geldi. Akaydın, "o oda lüzumsuz evraklarla doluydu. Türel'e temiz bırakalım diye biz bu evrakların temizlenmesini istedik" dedi.

Akaydın 'Türel o koltuğa oturursa çok ayıplı bir belediye başkanı olacak. Benim belediyede arka odamda büyük çoğunluğu 60 aylık belediye meclis gündemlerinin fotokopileri, proje teklifleri, kitap, broşür gibi lüzumsuz evraklarla doluydu. Türel'e temiz bırakalım diye biz bu evrakların temizlenmesini istedik. Arkadaşlarımız da bunların yakılarak imha edilmesini istemiş. Benim haberim bile yoktu yakılacağından. En iyi imha yöntemi yakma demişler ve bu olay gerçekleşmiş' dedi.

Yakılan evrakların arasında önem taşıyan hiçbir belgenin olmadığını savunan Akaydın, 'Duydum Menderes oradaymış. Kendisi hepsini incelesin, ayıplı tek bir belge bulamaz. Üstelik burası resmi bir kurum, bütün evrak kayıt altına alınıyor. En ufak bir evrak eksiği varsa, belediyede oturur koltuğa inceler. Evrak eksiğini açıklayamayan memura da soruşturma açar' diye konuştu.

Öte yandan "Ben salak mıyım yolsuzluk evraklarını neden onlarca işçinin olduğu bir yerde yakayım? Böyle bir şey olsa kır evim var götürürüm oraya başında da durur yakarım" diyen Mustafa Akaydın'a Türel'den yanıt geldi.

"Hiçbir evrak 5 senesi dolmadan imha edilemez" diyen Türel, "Akaydın kır evine de evrak kaçırmış oraya da baskın yapılıyor şu an. Oradaki evrakların lüzumlu veya lüzumsuz olması bir şey ifade etmez. İmha için 5 yılın dolması gerekiyor. Akaydın büyük bir suç işlemiştir bunun hesabını da verecektir. Biz gereken suç duyurusunda bulunduk. İlgili birimlerde gereken tedbirleri alıyor" dedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT

1 Yorum