1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Temerrud'ün Arkasında İstihbarat Örgütleri Var
Temerrud'ün Arkasında İstihbarat Örgütleri Var

Temerrud'ün Arkasında İstihbarat Örgütleri Var

Ebu Zuhri, "Gazze Temerrud" adı verilen hareketin bazı Avrupa ve Arap istihbaratlarının desteklediği hayali bir oluşum olduğunu söyledi.

11 Kasım 2013 Pazartesi 17:34A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Gazze Temerrud" adı verilen hareketin bazı Avrupa ve Arap istihbaratlarının desteklediği hayali bir oluşum olduğunu ve kesinlikle Gazze Şeridi'nde böyle bir hareketin bulunmadığını söyledi.

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Ürdün Es-Sebil gazetesine verdiği demeçte, "temerrud" adı verilen hareketin Mısır'daki karışıklığın aynısını Gazze Şeridi'nde de çıkarmak istediğini belirterek, Gazze Şeridi'nde söz konusu hareketin bulunmadığını ifade etti.

Ebu Zuhri, adını vermediği Avrupa ve Arap istihbarat birimlerini temerrud hareketini desteklemekle suçlayarak, Gazze Şeridi'ne ve direnişe kurulmak istenen komploların başarısız olacağını söyledi.

Filistin Hükümeti, geçen ay Gazze'de düzenlediği basın toplantısında işgal istihbaratıyla ve Ramallah yönetiminden bazı kişilerle ilişkisi olduğunu itiraf eden bir kişinin temerrud planlarını yayınlamıştı.

Gazeteci-yazar Yasir Ez-Zeatira, konuyla ilgili yaptığı yorumda Gazze'de var olduğu iddia edilen temerrud hareketinin gösterilerini erteleme kararının arkasında halkın söz konusu asılsız harekete itibar etmemesi olduğunu söyledi.

FİEM

HABERE YORUM KAT