1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Temel Karamollaoğlu, İran’ın avukatlığını yapmaya devam ediyor!
Temel Karamollaoğlu, İran’ın avukatlığını yapmaya devam ediyor!

Temel Karamollaoğlu, İran’ın avukatlığını yapmaya devam ediyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında, Türkiye’deki bazı basın kuruluşlarının İran’ı sanki Ermenistan’a destek veriyor gibi lanse ettiğini söyledi.

21 Ekim 2020 Çarşamba 15:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Her fırsatta İran’ın avukatlığını yapan Karamollaoğlu yaptığı açıklamayla, İran’a olan sevgisini bir kez daha gösterdi.

İran’ın Ermenistan’a destek verdiği iddialarını bir acem büyükelçisi refleksiyle reddeden Karamollaoğlu, bu durumu üzüntüyle karşıladığını belirtti.

Karamollaoğlu, “Türkiye’de bazı basın kuruluşları, bazı İslam ülkelerini Ermenistan’ın karşısında değilmiş gibi yansıtıyor. Bunların başında da İran geliyor. Kaç kere açıklama yapılmasına rağmen İran’ı sanki Ermenistan’a destek veriyormuş gibi takdim etmek istiyorlar. Yani bir defa mantık ters. İran’ın vatandaşları arasında 30 milyona yakın Azeri var. Böyle bir durumda İran’ın gidip de Ermenistan’a destek vermesi mantıklı değil. Kendileri de bunu açık gündeme getirdiler. Bunu da üzüntüyle karşılıyorum.” ifadelerini kullandı.

İran’ın Ermenistan’a destek vermesi Karamollaoğlu için mantıksız gelebilir. Ancak, Suriye, Yemen ve Irak’ta İran’ı çok iyi tanımış olanlar için bu destek iddiası gayet mantıklı. İslam dünyasının birçok yerinde Müslümanlara ihanet eden İran’ın Azerbaycan’da da Pers ulusçuluğu refleksiyle Ermenistan’ı desteklemesine ya da sesini çıkarmamasına şaşırmıyoruz doğrusu!

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum