1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Temel Bey, "Şehid" İlan Ettiği Kasım Süleymani’ye Toz Kondurmuyor!
Temel Bey, "Şehid" İlan Ettiği Kasım Süleymani’ye Toz Kondurmuyor!

Temel Bey, "Şehid" İlan Ettiği Kasım Süleymani’ye Toz Kondurmuyor!

Akit TV’de Halis Özdemir’in sunduğu Vizyon programına misafir olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı.

19 Şubat 2020 Çarşamba 19:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Akit TV’de Halis Özdemir’in sunduğu Vizyon programına misafir olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı. Programın bir bölümünde Saadet Partisi’nin Suriye ve İran politikası da tartışıldı. Gazeteci Kenan Alpay’ın Saadet Partisi’nin bazı söylemlerindeki çelişkilere dikkat çeken soruları stüdyoda bir gerilim ve tartışmanın da kapısını araladı.

SP lideri Temel Karamollaoğlu’nun program sırasında Beşşar Esed’i “namaz kılan bir Müslüman olarak” tanımladığı fakat Suriye’deki yıkım ve katliamlardan birinci derecede sorumlu olarak Türkiye’yi suçladığı görülüyor. Programda Kasım Süleymani efsanesini beslemek üzere İran tarafından üretilen kahramanlık hikâyeleri de tartışma konusu oldu. 

Maşallah Kasım Süleymani hızır gibi İslam dünyasının hemen her yerinde imdada koşmuş, Bosna cephesinden PKK’ya karşı verilen savaşa kadar bütün direniş odaklarında merkezi bir rol oynamış. 15 Temmuz darbesini püskürttüğü bile belgeli delilliymiş Lakin Temel Karamollaoğlu Suriye ve Irak’ta işlediği cinayetler, yıkımlar, tehcirler hakkında hiçbir bir bilgiye sahip değilmiş. Bu cinayet ve yıkımları gündeme getirmekse Amerika’nın gazına gelmek anlamını taşıyormuş! 

SP lideri Temel Karamollaoğlu ile Kenan Alpay arasında yaşanan diyalog anları şu şekilde gerçekleşti:

Temel Karamollaoğlu: Kasım Süleymani için “şehid” ifadesini kullandım. Sayın Cumhurbaşkanı da telefon görüşmesinde aynı ifadeyi kullandı. Ben de kullandım, o da kullandı ve resmen (İran) Büyükelçilik tarafından bu ifadenin kullanıldığı teyid edildi.

Kasım Süleymani ile ilgili sırf Şii olduğu için bir takım iddialar var. Ancak Süleymani’nin Bosna savaşında ne kadar ciddi destek verdiği biliniyor. Gidip sormak mümkün. Süleymani’nin özellikle PKK’yla ilgili mücadelede bizim istihbarata ne kadar destek verdiği gene biliniyor. Türkiye’de son zamanlarda bir Şia düşmanlığı oluşturulmaya çalışılıyor. Amerika’nın İslam dünyasını birbirine kırdırmak için ırk ve mezhep ayrımı üzerinden birbirine karşı kışkırtması söz konusu… Farkında değiliz başkasının gazına geldik.

Kenan Alpay: Efendim, bu “gaz” ifadesini birkaç kez daha kullandınız. Amerika’nın gazına gelmemek gerekir tabii ki ama İran’ın da gazına gelmemek gerekir. Çünkü Kasım Süleymani bizi 15 Temmuz darbesinden kurtaran bir kahraman gibi lanse ediliyor. PKK’ya karşı bizi savunan kahraman komutan olarak da lanse ediliyor. Bosna’da direnişi örgütleyen komutan olarak da lanse ediliyor. Ama biz bu söylenenlerin hiçbir somut karşılığını görmedik. Ancak Süleymani’nin Musul’da, El-Ambar’da, Selahaddin’de, Bağdat’ta, Diyala’da vs… daha çok sayabiliriz. Bunlar sadece Irak bahsi. Bir de Halep Kasabı olarak bilinen bir Kasım Süleymani var. Binlerce insanın ölümünden, cinayetlerden sorumlu bir Süleymani var. En son İdlib’te düşürülen helikopter pilotları olmak üzere halkın üzerine varil bombaları ve füzeler yağdıran bütün pilotların, üst düzey subayların hepsinin Süleyman’iyle resimleri var. Kasım Süleymani’nin Irak ve Suriye halkı nezdindeki durumunu değerlendirdiğinizde bu kadar canları yakmış, insan hayatına kıymış insana şehid demek uygun olur mu efendim?

Temel Karamollaoğlu: Ben sizin bu sorularınıza … teferruata girmeyin.

Alpay: Bunlar teferruatsa cevap vermeyebilirsiniz.

Karamollaoğlu: Bütün bunlar Şia-Sünni çatışmasını çıkarmak için.

Alpay: Sorumuzun temelinde Şiilik ya da Sünnilik, Araplık veya Farslık yok efendim.

Karamollaoğlu: Tamamen o yatıyor. İlle de sizin gibi mi inanacağım? Siz beni zorluyorsunuz. Böyle bir açık oturum olur mu? Fikrimi size söyledim. Bizi dinleyenler karar verir. Aynı şeyi tekrarlıyorsunuz.

Kusura bakmayın ama siz Bosna’yı görmüyorsunuz. 15 Temmuz’u görmüyorsunuz. PKK’ya karşı yapılanları görmüyorsunuz. Menfileri görüyorsunuz. (Suriye ve Irak’ta yaşanan) Menfilerle ilgili benim elimde bir delil yok. Amerika’nın en önemli düşmanı İran’dır. Bütün dünyayı İran’ın tepesine bindirebilmek için elinden ne gelirse yapıyor.

Programın Tamamını Seyretmek İçin Tıklayın...

HABERE YORUM KAT

9 Yorum