1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Temel Bey de Suriye’de Esed’siz Çözüme Kapıları Kapattı
Temel Bey de Suriye’de Esed’siz Çözüme Kapıları Kapattı

Temel Bey de Suriye’de Esed’siz Çözüme Kapıları Kapattı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TSK’nın katil Esed rejimine yönelik operasyonlarına yönelik, “Suriye problemi sahada kazanılacak bir problem değil.” açıklamasını yaptı.

04 Mart 2020 Çarşamba 15:41A+A-

Yahya Fırat / Haksöz- Haber

Karamollaoğlu, partisinin Genel Merkezi’ndeki haftalık gündem değerlendirmesinde, Suriye meselesinin askeri operasyonlarla çözülmeyeceğini savundu. 

Açıklamasında Rusya, İran ve Esed rejimine tek eleştiri yapmayan Karamollaoğlu, iktidarın Suriye politikasının yanlış olduğunu belirterek Türkiye’yi ABD ve İsrail’in oyunlarına gelmekle suçladı. 

Türkiye’nin kendi sorunlarını çözmesi için komşu ülkeleriyle görüşmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, Türkiye’nin İdlib’de güvenli bir bölge oluşturması için Rusya, İran ve Esed rejimiyle birlikte çözüm araması gerektiğini iddia etti.

Karamollaoğlu, Suriye’de binlerce mazlumu katleden İran ve Türkiye’nin kaderinin ortak olduğu yönündeki çarpık tezini bir kez daha yineledi. 

Dış mihrakların Suriye ve Türkiye’yi karşı karşıya getirdiğini söyleyerek komploculuğunun da sınırlarını zorlayan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Suriye problemi sahada çözülmez. Amerika da Rusya da bu savaşa müdahil olabilir. Biz sadece şehit vermekle kalırız. Şehitler üzerinden birbirimizle çekişiriz."

HABERE YORUM KAT

7 Yorum