1. HABERLER

  2. HABER

  3. Televizyonda Suriye İntifadasını Anlattılar
Televizyonda Suriye İntifadasını Anlattılar

Televizyonda Suriye İntifadasını Anlattılar

Hamza Türkmen, Rıdvan Kaya, Fevzi Zakiroğlu ve Osman Atalay "Bıçak Sırtı" programında Suriye intifadasını konuştular.

07 Haziran 2012 Perşembe 14:56A+A-

Haksöz Haber

Ülle Tv'de Ersoy Dede'nin moderatörlüğünde yayınlanan Bıçak Sırtı’nın bu haftaki konukları Haksöz dergisi yazarı Hamza Türkmen, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Suriye Milli Meclis Üyesi Fevzi Zakiroğlu ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay oldu.

Program’da Suriye muhaberat rejiminin niteliği, Suriye muhalefeti, Suriye’deki direnişin kimliğinin yanı sıra İran, Rusya, ABD ve İsrail gibi güçlerin Esed-Baas rejimine ve Suriye’ye bakışı tartışıldı. Suriye’de devlet eliyle yürütülen katliam politikalarının Bosna-Hersek gibi coğrafyalarla karşılaştırmalı olarak değerlendirildi.

Suriye halkının maruz kaldığı katliam ve yıkımların doğru anlaşılmasının önündeki zihni ve vicdani engellerin neler olduğunun anlaşılması açısından gerek Hamza Türkmen’in gerekse Rıdvan Kaya’nın önemli tespitleri oldu.

Osman Atalay ve Fevzi Zakiroğlu’nun programda öne çıkardığı en önemli mesajlarından biri de “İslami camianın Suriye konusundaki tavrının ne olması gerektiğine ilişkin henüz netleşmiş bir cevabının ve politikasının olmadığının ve acil olarak bunun belirlenmesinin gerekliliği”ydi. Bir vurgu olarak “Suriye direnişinin kendilerini savunmak için silaha olan ihtiyacının” somut bir biçimde vurgulanması da dikkat çekiciydi.

Esad-Baas rejiminin destekçilerinin çeşitli TV kanallarında yarattıkları zihni ve vicdani tahribatlarla birlikte düşünüldüğünde, Ersoy Dede’nin bu süreçte ÜlkeTV’de ortaya koyduğu çaba ile takdiri hak eden bir “Bıçak Sırtı” meseleye daha imza atmış olduğunun da altını çizmek gerek.

Programın görüntüleri:

1. Bölüm

2. Bölüm

3. Bölüm

4. Bölüm

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum