1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Telekulak'a 56 Yıl Hapis İstendi
'Telekulak'a 56 Yıl Hapis İstendi

'Telekulak'a 56 Yıl Hapis İstendi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, yasadışı dinleme soruşturması kapsamında iki emniyet müdürüyle yedi polis hakkında 56’şar yıl hapis istemiyle dava açtı.

21 Nisan 2014 Pazartesi 17:20A+A-

Adana'daki yasadışı dinleme soruşturmasında haklarında dava açılan polislerin, ‘resmi belgede sahtecilik, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi, özel hayatın gizliliğini ihlâl, kişisel verilerin kaydedilmesi ve suç uydurma’ suçlarından ikişer kez cezalandırılmaları talep edildi.

İki emniyet müdürüyle yedi polis için 56’şar yıl hapis isteniyor. 

Başsavcılık, Adana’daki bazı savcı, zabıt katibi ve adliye personelinin yasadışı dinlendiğine dair suç duyurularının ardından başlatılan soruşturmanın sürdüğünü de vurguladı.

Başbakan'ın tepki gösterdiği tahliyeler 

Dava açılan polislerin arasında geçen hafta aynı soruşturmada serbest bırakılan terörden sorumlu eski Adana Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin ile eski İstihbarat ve Asayiş Şubesi müdürü  Ertuğrul Yetkin de bulunuyor.

Adana'daki yasadışı dinlemelerle ilgili operasyon 8 Nisan 2014’te yapılmış ve sekiz polis gözaltına alınmıştı. Şüpheliler avukatlarının itirazı sonrası 14 Nisan 2014 günü tahliye edilmişti. 

Tahliyeleri eleştiren Başbakan Erdoğan, Adana'daki yasadışı dinleme zanlılarının yargıdaki ‘Gülen Cemaati üyelerinin müdahalesiyle’ serbest bırakıldığını savunmuş ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu (HSYK) göreve çağırmıştı.

(DHA, AA)

HABERE YORUM KAT