1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Tel Abyad’a Mobil Klinik
Tel Abyad’a Mobil Klinik

Tel Abyad’a Mobil Klinik

Kızılay, Barış Pınarı Harekatı ile YPG/PKK’dan arındırılan Tel Abyad’a mobil klinik açıyor. Günlük 500 hastaya bakacak klinikte dahiliye, radyoloji, çocuk hastalıkları ve laboratuvar birimleri bulunuyor.

24 Ekim 2019 Perşembe 08:03A+A-

Türk Kızılayı, Barış Pınarı operasyonu ile PKK/PYD’den temizlenen Tel Abyad’a sağlık hizmetlerine başlıyor. Türk Kızılayı mobil sağlık tırını, Tel Abyad’a gönderdi. Bugün faaliyet geçecek seyyar klinikler günde 500 hastayı tedavi edecek.

SEYYAR SAĞLIK HİZMET

Hizmete açılan modern seyyar kliniklerde dahiliye, radyoloji, çocuk hastalıkları, kan alma ve laboratuvar birimleri bulunuyor. Seyyar klinikte 16 uzman hekim sağlık hizmeti sunacak. Çift taraflı genişletilebilir seyyar sağlık tırı ihtiyaç duyulan bölgelerde acil sağlık hizmeti verecek.

TEK HASTANENİN ONARIMINA BAŞLANDI

Yeni Şafak’ın aktardığına göre, acil sağlık gereksinimi için söz konusu seyyar hizmet aracı çalışmaya başlarken kalıcı hizmet için de kollar sıvandı. YPG/PKK’lıların yakarak kullanılamaz hale getirdiği Tel Abyad Hastanesi’nin hızlı şekilde hizmete sokulması için yetkililer incelemede bulundu.

Örgütün karargah olarak kullandığı Tel Abyad’daki tek hastane onarılmaya başlandı.

HASTANELERİN YÜZDE 80’İ ÇALIŞMIYOR

Öte yandan Suriye’deki devlet hastanelerinin yaklaşık yüzde 80’i çalışmıyor. 31 bin olan doktor sayısı 5 binlere düşmüş durumda. İç savaş nedeniyle çok sayıda yaralı ve rehabilitasyon ihtiyacı olan hastalar bulunuyor. Sağlık Bakanlığı ve Kızılay iş birliğiyle Suriye’nin çeşitli bölgelerinde yaklaşık 34 hastane ve sağlık merkezi işletiliyor.

HABERE YORUM KAT