1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Tehlikeli Yalnızlık Kesmedi, İç Savaş İsteriz!"
"Tehlikeli Yalnızlık Kesmedi, İç Savaş İsteriz!"

"Tehlikeli Yalnızlık Kesmedi, İç Savaş İsteriz!"

"...Sermaye, statü, şöhret, saltanat sahipleri devrimci proleterya mücadelesi verircesine Erdoğan-Davutoğlu düşmanlığında militanlaşmışlardı..."

19 Ekim 2015 Pazartesi 10:32A+A-

Kenan Alpay - Tehlikeli Yalnızlık Kesmedi, İç Savaş İsteriz! / Yeni Akit

Yankee Go Home!” tarzı bir protesto peşinde filan değiller. Emperyalist hevesleri hiç dinmemiş kapitalist bir devletin başbakanını Türkiye’de görmekten asla rahatsız olmuş da değiller. Tek dertleri, biricik karın ağrıları “Erdoğan ve Davutoğlu’na seçim sürecinde bir destek ve iltifat olarak algılanabilir”den müteşekkil. Akademi ve medya âleminin entelektüel 100 karakteri her zaman olduğu gibi yine öfke ve düşmanlık ortak paydasında bir araya gelmiş ve bir bildiri müsveddesi karalamışlar bu sebeple.

Bu bildiriyi kaleme alanların ve temsil ettikleri siyasi-iktisadi sınıfların Almanya Başbakanı Merkel’in, Türkiye ziyaretinden mustarip olmalarının sebebi çok açık. Uzun zamandır propaganda ettikleri “tehlikeli yalnızlık” tezleri çoktan çökmeye yüz tutmuş durumda çünkü. “Profesyonel imzacılar şebekesi” hiç utanmadan sıkılmadan Merkel’in eteklerine tutuşup feryad figan edişlerinin sebebi şu: “AB’nin en önemli değerlerini çiğneyen siyasetçileri taltif etme ihtimalinizden dolayı akademisyenler olarak fevkalade rahatsızız.”. Meselenin günlük siyasal dile tercümesiyse şöyle: “Sayın Merkel, mülteciler krizi dolayısıyla AB’nin Türkiye karşısında sıkıştığını tescilleyecek bir görüntü vermek istemiyorsanız gelmeyin lütfen. Yok, eğer ille de gelecekseniz seçim öncesinde Erdoğan ve Davutoğlu’nu bir güzel haşlayın, fena halde hırpalayın ve itibarsızlaştıracak birkaç sıkı hamle yapın ki hep birlikte elimiz güçlensin!”.

Tabasbus Kokan Bildiriler

Bu bildirinin tek başına hiçbir anlam ve önemi yok şüphesiz. Ne bildiriyi kaleme alanların ne de bildiride dile getirilen taleplerin başlı başına bir itibarı var. Ancak bu tip bildiriler dönemsel olarak siyaseti belirli bir çerçeveye hapsetmek üzere işlev görüyorlar. Bildiri de profesyonel bildiriciler de meşru siyasete karşı sürdürülen gayrı meşru savaşın bir parçası.

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>